0
HotBlog

FOTO: Privatna arhiva

NIKOLA ŠKUNDRIĆ EMOTIVNO: ‘Laž može čoveka odvesti na kraj sveta!’

Objavljeno: 01.11.21 u 17:52

Dragi Nikola, na tvom putu biće sunca,zurenja u odgovor, udaraca ispod pojasa, melodija smisla…

Imaćeš sedam godina kada ćeš prvi put kročiti na fudbalski teren. Okružen zvukovima, nadamanjima, iscepanim loptama pokušavaćeš da pronadješ sebe. Iznova i iznova. Imaćeš jedanaest godina kada će zvuk udaraca lopte od prečku postati zvuk suza jednog deteta.

Imaćeš dvanaest godina kada ćeš sa svojom ekipom osvojiti državno prvenstvo i ubedjen u sve svoje snove na pitanje Zdravka Čolića Ko Si? odgovoriti „Ja sam Nikola Škundrić, fudbaler“.
Imaćeš petnaest godina kada ćeš po prvi put poverovati u tudje reči da nisi dovoljno dobar. Laž može čoveka odvesti na kraj sveta,ali onda vodjen tom laži čovek nema kuda da se vrati.

FOTO: Privatna arhiva

Imaćeš šesnaest godina i život će ti poslati prilike pred noge koje ćeš ti, satkan od nestrpljenja, bojažljivo da preskočiš… pravo u ulicu bez znakova kraj puta. Imaćeš osamnaest godina i zaboravićeš ko si ti zapravo.

Zaboravićeš dete u sebi,svoje snove,svoje napore,svoja odricanja,svoje prijatelje sa kojima si delio teren- istinu,zaboravićeš da naposletku svi putevi vode ka željama.
Zatvorićeš stranicu. Otići.
Poput askete.Ali gde?

Imaćeš trideset i dve godine i opet će ti zvuk lopte izmamiti osmeh. Opet ćeš verovati da ta linija deli istinu od laži. Pobednik je ona osoba koja samo nije prestala da pokušava. Iznova i iznova.

FOTO: Privatna arhiva

Pričaće ti o plovidbi, ti što sidro nisu digli…

Ustaj, živi, bori se, ne kloni.. i znaj samo vodjen istinom nekome postaćeš najbolji!

Imaćeš trideset i tri godine kada ćeš sa svojom ekipom Žfk Žarkovo postati vicešampion Srbije.Ta medalje biće nagrada za sve rupe na putu koje si preskakao sa svojom ekipom uz pomoć svojih kolega.

Ubedićeš desetak devojčica da ništa nije nemoguće dokle god ploviš po cilju svojih snova. Bićeš mnogima nejasan, osporovan, atipičan… Ali bićeš srećan! Na pitanje šta želi da bude kad poraste, Džon Lenon je odgovorio svojoj učiteljici – ‘srećan’.

FOTO: Privatna arhiva

Kazala mu je da nije razumeo poentu sastava, očigledno da ona nije razumela život, shvatio je Lenon mnogo godina kasnije.

Dragi Nikola, u ovom ringišpilu zvanom život biće dovoljno da udahneš i već si pogrešio.. ali onda ćeš se probuditi i sa punom torbom sećanja i još većem torbom nadanja krenuti u novi savršeni dan!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter