0
Boks

Mohammad Abdullayev (AZE) v Vladan Babic (SRB) AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony Beograd, 31.10.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ČASTAN OPROŠTAJ KAPITENA: Babić poražen u četvrtfinalu! (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.21 u 17:40

Poraz kapitena srpske reprezentacije

Sedmi dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u boksu za muškarce, u njegovom 21. izdanju, čiji je domaćin Beograd po drugi put u istoriji, za srpski tim startovao je časnim oproštajem našeg kapitena, superteškaša Vladana Babića koji je u borbi za plasman u četvrtfinale izgubio od Azerbejdžanca Mahameda Abdulajeva 0:5. U žestokoj borbi, na krilima gromoglasne publike koja je u velikom broju došla i podržala srpskog asa,  Babić je nije uspeo da obezbedi prolaz među osam najboljih na svetu u kategoriji +92 kilograma, ali je pružio sve od sebe i na dostojanstven, herojski način zatvorio knjigu svojih takmičenja u olimpijskom boksu.

U nedelju 31. oktobra od 18:00 časova Srbiju će u trećem meču, ring A, predstavljati Semiz Aličić protiv Letonca Edgaras Skurdelis u kateogriji do 80 kg, dok će deveti meč po redu u istom ringu boksovati naš Sadam Magomedov protiv Džemala Bošnjaka (BIH) u teškoj kategoriji (92 kg).

Početak druge nedelje takmičenja u Areni donosi nam dva meča srpskih reprezentativaca. U ponedeljak 1. novembra u prvoj sesiji od 13 časova šesti meč u ringu A boksovaće naš Vahid Abasov u kategoriji do 67 kg protiv Kirgistanca Zakšuluka Talaibekova, dok će deveti meč u drugoj sesiji u ringu B boksovati srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov u kategoriji do 80 kg protiv Bugarina Kristijana Nikolova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter