0
Fudbal

FOTO: Facebook/FcTobol

TITULA U KAZAHSTANU JE REZERVISANA ZA SRBE: Veliko slavlje Tobola – Astana i Kairat ulažu nade u narednu godinu! (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.21 u 23:52

Igrali su izvanredno čitave godine.

Fudbaleri Tobola su nakon 11 godina ponovo postali prvaci Kazahstana. Klub u kome nastupaju tri srpska igrača – Aleksa Amanović, Zoran Tošić i Dušan Jovančić je u poslednjem kolu savladala ekipu Akzhajika sa 2:0.

Tobol je tokom ove godine zabeležio samo 1 poraz, a uz to su pored 7 nerešenih susreta, slavili 18 puta. Zanimljivo je to da su sva tri srpska fudbalera, u jednom delu svoje karijere nosila dres Partizana ili Crvene zvezde. Jovančić i Tošić su poznati srpskoj javnosti, dok je Amanović nešto manje zapažen u Superligi Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by «TOBOL» FÝTBOL KLÝBY (@fctobol)

On je prošao omladinsku školu Partizana, dok je prvi seniorski angažman imao u ekipi IMT-a. Dobrim partijama preporučio se Javoru, gde je bio možda i najbolji defanzivac u domaćem prvenstvu. Nakon 4 godine, došao je u Kazahstan i ekipu Tobola, gde je već u svojoj durgoj sezoni osvojio titulu. Ne treba zaboraviti da se Tobol i prošle godine do samog kraja borio za šampionat, ali je Kairat ipak završio na prvom mestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter