0
Boks

Kevin Schumann (GER) v Almir Memic (SRB) AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony Beograd, 30.10.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

SUDIJSKA KRAĐA U SRED SRBIJE, DA LI JE OVO MOGUĆE: Naši bokseri pokradeni, pa sve se vidi na snimcima!

Objavljeno: 30.10.21 u 22:25

Neverovatno šta su uradili…

Šesti dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. protekao je u krađama od strane sudija i direktnim štetama na račun reprezentativaca Srbije.

Na samom startu prve sesije mladi srpski as Omer Ametović boksovao je protiv Temirtasa Zusupova iz Kazahstana 46 – 48 kg gde su direktne odluke sudija bile protiv našeg boksera što ga je i koštalo pobede. Usledila je i druga krađa u meču našeg Pavela Fjodorova u kategoriji do 63,5 kg koji se borio protiv Turčina Kerema Oezmena. Kraj dana obeležila je najveća krađa koja je započela kao i prethodne dve, dodelom prve runde na konto protivnika srpskog boksera. Šampion Srbije Almir Memić vodio je bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma. Prva runda bila je čista pobeda našeg asa, ali su sudije ponovo radile protiv Srbije, što im je bila celodnevna misija.

„Gotovo identične krađe dogodile su se u prvom, trećem i četvrtom meču srpskih boksera kada su sudije prve runde dale njihovim protivnicima na očigled svih iako su te runde bile čiste pobede naših boksera. Najveća krađa dogodila se u meču našeg Memića gde su sudije kumovale pobedu Nemca i na očigled svih prisutnih u Areni napravili skandal proglasivši pobednikom meča Nemca koji nije bio ni na pola puta do toga. Odmah po donošenju ove sramne odluke Jovica Panić ispred BSS podneo je žalbu i očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA, da se pregledaju snimci koje smo mi odmah pregledali i koji detaljno pokazuju da je pobeda ukradena Srbiji i našem Memiću. Ovo baca ljagu na AIBA pogotovo što su na Olimpijskim igrama u Riu zbog sudijskih mahinacija izgubili organizaciju na OI u Tokiju“ – objašnjava potpredsednik BSS Slobodan Đurić.

FOTO: BSS: Slobodan Đurić, potpredsednik saveza prvi s leva na desno uz Aduka (Ruska bokserska federacija) i ministra policije Vulina

Srpski reprezentativac Almir Memić ne može da se pomiri sa odlukom sudija i ne prihvata poraz.

„Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene non stop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovljan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje“ – rekao je nakon meča srpski bokser Almir Memić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter