0
Evroliga

(190902) -- WUHAN, Sept. 2, 2019 (Xinhua) -- Lee Daesung (R) of South Korea breaks through as Andrey Vorontsevich of Russia defends during the group B match between South Korea and Russia at the 2019 FIBA World Cup in Wuhan, capital of central China's Hubei Province, on Sept. 2, 2019. (Xinhua/Cheng Min)

VORONCEVIČ I HEZONJA ‘SKINULI KRUNU KRALJU’: Ertel greškama u finišu pomogao domaćinu! (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.21 u 20:39

Treća pobeda Uniksa!

U petak je u Kazanju odigrana utakmica 7. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na našem kontinetu. Košarkaši Uniksa su u ‘Basket hali‘, pred nešto manje od 3 hiljade navijača, ugostili ekipu Real Madrida. Uzbudljiv duel u Rusiji  završen je trijumfom domaće ekipe, rezultatom 65:58.

Očajna završnica gostujućeg tima je presudila u korist Uniksa. Izabranici Pabla Lasa su na nešto manje od tri minuta do kraja meča vodili sa 55:58. Real od tog momenta nije uspeo da poentira do samog kraja duela. Uniks je napravio seriju 10:0 i ostvario izuzetno značajan trijumf.

Ruski predstavnik je bio u prednosti tokom većeg dela prvog poluvremena. Gosti iz Madrida su znatno kvalitetnije zaigrali nakon pauze i imali su sedam poena prednosti tokom treće deonice.

Ipak, igrači Reala očigledno nisu imali dovoljno snage u finišu. Francuski reprezentativac Toma Ertel je napravio greške koje su Madriđane verovatno koštale trijumfa.

Ekipu trenera Velimira Perasovića su do pobede predvodili iskusni Andrej Voroncevič i Mario Hezonja. Ruski košarkaš je postigao 13 poena, a na to je dodao dva skoka i jedno uspešno dodavanje. Reprezentativac Hrvatske je utakmicu završio sa identičnim poenterskim učinkom, a zabeležio je osam uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Lorenco Braun postigao je devet poena, uz jedan skok i četiri uspešna dodavanja.

U redovima tima iz prestonice Španije, istakao se Valter Tavares. Snažni centar je pravio velike probleme domaćoj ekipi. Tavares je pravio velike probleme domaćoj ekipi, a meč je završio sa 15 postignutih poena, sedam uhvaćenih lopti i jednim uspešnim dodavanjem. Pratio ga je Geršon Jabusele. Francuski košarkaš je dodao 13 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Nakon sedam odigranih utakmica, Real se nalazi na 4. poziciji sa pet ostvarenih pobeda i dva poraza. Tim Uniksa zauzima 12. poziciju sa učinkom od tri trijumfa i četiri izgubljene utakmice.

Izabranici Pabla Lasa 5. novembra putuju u Minhen, gde će odmeriti snage sa domaćim Bajernom. Ruski klub u narednom kolu igra protiv Asvela u Lionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter