1
Fudbal

FOTO: FK Partizan

HRVATI ŽELE DA NAPREDUJU KAO PARTIZAN: Postavili su novu strategiju, ovo su ciljevi!

Objavljeno: 29.10.21 u 21:13

Stalno su u senci.

FK Hajduk iz Splita želi što pre da se vrati na staze stare slave, kao i da izađe iz senke Dinama, koji je već dugi niz godina najbolji hrvatski klub. Tim povodom, Goran Kožulj iz kompanije Dilojt, sa Splićanima je napravio strategiju razvoja do 2027. godine.

Hajduk je trenutno 140. klub u Europi. Za sve hrvatske klubove, pa tako i Hajduk ključ je igranje evropskih takmičenja. Prihodi od UEFA izuzetno su važni klubovima, diže se vrednost igrača, a tu je i borba za nacionalni koeficijent. Hajduk je proteklih pet sezona igrao samo kvalifikacije Lige Evrope i nismo zadovoljni time, počeo je Kožulj.

Potom je Kožulj napravio poređenje i sa Partizanom. Istakao je da uprava kluba mora da pronađe način za povećanje budžeta, kao i da će tada dosta lakše doći do željenog cilja.

Prošle godine je Milan bio 80, a Maribor je s pet miliona evra 100. To je primer da klubovi s velikim budžetom upadnu na niži nivo, a i klubovi s malim budžetom, poput Maribora, dođu do dobrog rezultata. Uzeli smo primer Rapida, Partizana, Legije i AZ Alkmaara. Hajduk i Uprava moraju da razmišljaju kako da dođu do budžeta od barem 20 milijuna evra kako bi došli do željenog cilja, zaključio je Goran Kožulj.

0
0

1 Komentara

  1. U FK Partizan od 1960 g nije igrao hrvat, koliko ih je od tad igralo u cz ? Mamic, Blazevic, nk Dinamo im čestita titule , IDEA dugogodišnji sponzor…dosta s tim stupidarijama

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter