0
Košarka

(190912) -- DONGGUAN, Sept. 12, 2019 (Xinhua) -- Gregg Popovich, head coach of the United States, reacts during the classification games 5-8 between the United States and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Dongguan, south China's Guangdong Province, Sept. 12, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

GREG POPOVIČ PRIČAO O POTENCIJALNOJ REPREZENTACIJI JUGOSLAVIJE: Košarkaši sa Balkana ga oduševljavaju!

Objavljeno: 29.10.21 u 16:22

Počeo je o Dončiću, a onda…

San Antonio Sparsi sinoć su poraženi od Dalasa, koji je ponovo predvodio Luka Dončić, rezultatom 104:99. Nakon utakmice, legendarnog trenera Sparsa Grega Popoviča, upitali su par pitanja upravo o Dončiću, a on se nakon toga nadovezao na potencijalnu reprezentaciju Jugoslavije.

Zamislite da je cela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu. To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi. Tako je kul. Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su, počeo je Popović.

Potom se prisetio i vremena kada su Divac, Paspalj, Kukoč i Petrović igrali egal utakmice sa Amerikom. Pohvalio je našu školu košarke, rekavši da imamo prirodnu sklonost za košarku.

Vraća me u dane Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića i svih onih momaka koji su igrali u isto vreme. Nešto kao Argentinci pre nekoliko godina. To mi prvo prolazi kroz glavu. A moja druga misao je da se zapitam kako je dođavola postao tako dobar u tako maloj zemlji? Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba prepoznati košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivoi igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni, nastavio je Popović i dodao:

To je velika stvar. I odlični su u tome. I izgleda da imaju prirodnu sklonost za ovu igru ​​tamo. Takođe imaju odlične rukometne timove u okolini. To je sport donekle sličan košarci. Verovatno nikada nije igrao rukomet, ali to je slična vrsta sporta. Sve ovo mi je veoma zanimljivo i divno da vidim, zaključio je Greg Popovič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter