0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

RATKO OBRADOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Naš cilj se ne menja! Nastavljamo da svakodnevno radimo sa mladim i talentovanim igračima’

Objavljeno: 28.10.21 u 19:53

Novosti na stadionu Brodarca! Osnivanje ženskog tima i novi semafor!

Fudbalski klub Brodarac je prepoznatljiv na domaćoj sceni po predanom i vrednom radu sa mladim nadama našeg fudbala. Funkcioneri i članovi stručnih štabova su posvećeni prvenstveno cilju da što više đaka omladinskih selekcija ubrzo dobije šansu na velikoj sceni.

Sportski direktor Brodarca, Ratko Obradović, govorio je za HotSport o brojnim aktuelnostima vezanim za klub iz prestonice Srbije.

FOTO: HOTSPORT

Brodarac je u prethodnom kolu Srpske lige Beograd napravio veliki podvig i pred domaćim navijačima je savladao prvoplasirani OFK Beograd. Kakvi su Vaši utisci nakon važnog trijumfa?

RO: Odigrali smo jednu spektakularnu utakmicu! Bio je ovo pravi drugoligaški susret. OFK svakako zaslužuje plasman u viši rang takmičenja, kako zbog kvaliteta ekipe, tako zbog duge i bogate istorije kluba. Na naš stadion su došli kao prvoplasirana ekipa u prvenstvu i pokazali smo im veliki respekt i poštovanje. Na tribinama je bilo dosta publike, a ljubitelji domaćeg fudbala su imali priliku da utakmicu posmatraju i preko jednog Jutjub kanala. Smatram da je publika uživala u pravom beogradskom derbiju i da su ljudi kući otišli srećni i zadovoljni. Bilo je lepih momenata tokom utakmice. Po mom mišljenju, liga tokom prethodnih sezona nije bila ovoliko zanimljiva. Veliki broj timova želi u viši rang i očekuje nas zanimljiva borba.

Publika odnedavno ima priliku da vidi novi semafor na stadionu Brodarca. 

RO: Zaista posvećeno i detaljno pratim domaći nižerazredni fudbal. Mnogi klubovi ulažu u reflektore i semafore. Lepo je videti takav napredak i mi se ugledamo na svakog ko radi nešto kvaliteno za sport i fudbal u našoj državi. Uspeli smo da prikupimo sredstva i srećni smo zbog još jednog lepog fudbalskog ambijenta u Beogradu.

Kako se nižu kvalitetni rezultati, apetiti rastu. Da li su se ciljevi kluba promenili ili i dalje nastavljate u dosadašnjem ritmu?

RO: Naš cilj se ne menja, isti je kao svih ovih godina. Želimo da iz dana u dan iz naše škole ‘izlazi’ što veći broj kvalitetnih fudbalera koji će biti spremni za izazove na velikoj sceni. Nastavljamo da svakodnevno radimo sa mladim i talentovanim igračima. Uvek rado spomenem fenomenalnu saradnju na relaciji FK Brodarac – FK Proleter. Mnogo naših igrača je dobilo šansu u ekipu iz Novog Sada, a neki su već otišli u inostranstvo. Mislim da je čak 12 naših igrača do sada obuklo dres superligaša Proletera.

Osnivanjem ženskog tima, klub šalje jasnu poruku da ima ambicije i želju da radi po ugledu na evropske velikane. 

RO: Ženski tim je veoma značajan za razvoj našeg kluba. Pored našeg prepoznatljvog brenda i rada sa muškim omladinskim selekcijama, želimo da stavimo akcenat i na ženske selekcije. Nadamo se da će ženski tim ubrzo postati uspešan, kao i sve muške selekcije do sada – rekao je Ratko Obradović u razgovoru za HotSport. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter