0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open Belgrade 2021- Novak Djokovic (SRB) v Soonwoo Kwon (KOR) Beograd, 21.04.2021.foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

POLITIČKI VRH AUSTRALIJE U SVAĐI ZBOG ĐOKOVIĆA: Ministar ima rešenje – Novak je jedan od najboljih ikada, mora da igra!

Objavljeno: 28.10.21 u 12:51

Na našoj je strani.

Federalni ministar turizma Den Tihen nije saglasan sa odlukom premijera Danijela Endrjuza, koji je istakao da nevakcinisani teniseri ne mogu da učestvuju na Australijan openu. Tihen navodi da bi svakome morao biti dozvoljen nastup, a izneo je predlog za karantin od 2 nedelje, što bi sigurno bilo prihvatljivo za nevakcinisane tenisere.

Treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, posebno najbolje na svetu, i oni mogu da prođu karantin… Čini mi se da je to razuman predlog. Novak Đoković je bio apsolutni nosilac Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je on spreman da odradi dvonedeljni karantin, počeo je Tihen uz napomenu.

Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo jeste da koristimo zdravi razum. Ako postoji karantin, igrači su bezbedni, to znači da možemo da organizujemo najbolji mogući turnir, zaključio je ovaj federalni ministar.

Nema sumnje da su u Australiji svesni veličine Novaka Đokovića, ali i drugih nevakcinisanih tenisera. Bez njih, kvalitet turnira bi drastično opao, ali ako uzmemo u obzir da se Australijan open održava tek od 17. do 30. januara, ima još dosta vremena za promene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter