0
Boks

FOTO: BSS

NIJE IMAO ŠANSE: Dominacija srpskog borca! (FOTO)

Objavljeno: 28.10.21 u 21:44

Srbin držao čas Nepalcu u srcu beogradske Arene

Potvrđeni šampion, osvajač Beogradskog pobednika 2021, iskusni as srpske selekcije u kategoriji do 67 kilograma Vahid Abasov briljirao je u prvom kolu Svetskog prvenstva koje se održava u našem glavnom gradu i našoj sportskoj lepotici Areni. Pravi školski čas Abasov je održao Nepalcu Sanilu Šahiju i do pobede stigao čistom peticom– 5:0 čime je Srbiji doneo osmu pobedu od deset srpskih takmičara koji su dosada uzeli učešće u prvom kolu ovog takmičenja. U drugom kolu Vahid će odmeriti snage sa predstavnikom Kirgistana.

FOTO: BSS

“Borba je prošla odlično, mnogo sam zahvalan srpskoj publici i svim Srbima. Ovde sam već nekoliko godina i osećam se kao Srbin. Držao sam ceo meč svojim rukama i na kraju stigao do pobede. U prve dve runde sam dao sve od sebe, treća je bila čista taktika. Cilj je doći do finala bez ikakvih povreda, a današnji meč je i u tom smislu bio odličan” –rekao je Abasov.

FOTO: BSS

Srbija briljira u prvom kolu Svetskog prvenstva u boksu 2021. sa osam pobeda u deset mečeva. Selektor selekcije Srbije Milan Piperski izuzetno je zadovoljan izdanjem naših reprezentativaca.

FOTO: BSS

“Za nas treći takmičarski dan doneo je tri borbe od toga dve pobede. Nakon Gligorića i Babića koji su boksovali u prvoj sesiji, Vahid Abasov je poslednji naš bokser za danas, naš predstavnik u drugoj sesiji i veoma dobro je odradio svoj meč, bio je na visini zadatka, pokazao je svoj kvalitet i mislim da će daleko dogurati na ovom takmičenju. Vladan Babić je u mnogo uzbudljivoj i izjednačenoj borbi, sa veoma čvrstim i talentovanim olimpijcem pobedio. Ovo je za njega veoma bitna stvar iz razloga jer već u narednom kolu ima protivnika kojeg poznajemo veoma dobro. – rekao je Piperski i potom dodao:

FOTO: BSS

Što se tiče Veljka Gligorića, on je izgubio nažalost i ako je prvu rundu ubedljivo dobio sa 5:0 kod svih sudija, ostale dve runde nije ponovio ono što je radio u prvoj i eto nažalost izgubio je iako je mogao da pobedi. Svaki dan je za nas bitan, sutrašnji dan takođe nas očekuju veoma uzbudljive borbe i vredno pomena susret našeg Galanova koji se takmiči u 54 kg sa bivšim olimpijskim pobednikom i prvakom sveta Uzbekistancem Šakobidinom Zoirovim, tako da će biti veoma interesantna i teška borba” – zaključio je selektor Piperski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter