0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

‘OPASNI SU U SVIM FAZAMA IGRE’: Lazetić poštuje crno-bele, ali se ne plaši – ‘Pokušaćemo da napadnemo Partizan, da budemo agresivni’

Objavljeno: 27.10.21 u 21:37

Od sredine avgusta čeka se u taboru milanovačkog superligaša duel s Partizanom.

Nadokanada ovog odloženog meča zakazana je za četvrtak i Metalac putuje na još jedno gostovanje posle meča protiv Spartaka u prošlom kolu. Veliki izazovi veliki su i podstrek za izabranike Žarka Lazetića.

Bude u njima ono najbolje, čemu svedoče odlične partije, kakvu su nedavno pružili protiv Zvezde, pre toga protiv Vojvodine. Uopšte uzev, tokom prethodne i tekuće sezone, svi iz kruga velike trojke srpskog fudbala morali su dobro da se pomuče s Metalcem kako bi došli do pozitivnog rezulata, pa će, uprkos krizi u kojoj se plavi trenutno nalaze, i furiozni lider imati od čega da strepi.

U njihovoj igri se vidi sve; vidi se ruka trenera, vidi se koliko su opasni u skoro svim fazama igre. Jako su dobri u ofanzivnoj tranziciji, igraju direktan, moderan fudbal, pritiskaju visoko, nemaju problem ni kada su u srednjoj nižoj zoni, sam broj njihovih bodova i pobeda govori kako su se dobro složili, što potvrđuju i rezultati u Evropi. S druge strane, mi istina nismo u sjajnom momentu, što možemo nazvati i krizom, ali treniramo, razgovaramo, rešavamo probleme. Znamo da u fudbalu svašta može da se desi i da je svaka utakmica priča za sebe. Mi smo u Subotici protiv Spartaka, na primer, u svim segmentima bili mnogo bolji, a izgubili smo 2:0, pa je ostao utisak kakav je ostao, pošto na kraju ipak rezultat određuje sve – rekao je Lazetić pred duel sa Partizanom.

Na pitanje da li će promeniti dosadašnju strategiju pošto pred sobom ima rivala kao što je Partizan, i povući se možda da čeka svoj trenutak, Lazetić kaže:

Pred te velike utakmice, na lepim stadionima, posebno Partizanovom, koji je meni omiljen, igračima govorim da uživaju, da se baš tad izmere i dokažu. Mi ne možemo sad, zato što igramo sa velikima, da menjamo našu strategiju i način igre zbog jednog meča. Pokušaćemo da budemo visoko, da napadnemo Partizan, da budemo agresivni, da držimo loptu u posedu i završavamo akcije kako treba. Sve ćemo raditi kao što radimo protiv svake druge ekipe. Koliko će nam to oni dozvoliti, videćemo. Mi ćemo biti spremni za sve faze, pokušaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu do sada, jer je to uslov da uopšte budemo konkuretni u duelu s Partizanom – najavio je šef struke Metalca.

Upitan da prokomentariše navode koji su poslednjih dana stizali iz Metalca, a tiču se nezadovoljstva kriterijumom suđenja i korišćenjem VAR-a, naročito protiv Spartaka, Lazetić je odgovorio:

Rekli smo svi zajedno šta smo imali, stavljamo tačku i ne bismo se više osvrtali na to. Prošlost ostaje u prošlosti, okrenuti smo onome što je danas i što nas čeka sutra. A čeka nas važnih deset dana u kojima ćemo videti od čega smo satkani i kako ćemo se zajedno, timski, vratiti na pravi kolosek, – zaključio je Lazetić.

Posle meča s Partizanom, koji počinje sutra u 17 sati uz direktan prenos na AreniSport, Metalac već 2. novembra igra kod kuće s Napretkom, zatim dočekuje Radnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter