FOTO: Twitter/Screenshot
in

FUDBALER IZAŠAO PRED KAMERU I PRIZNAO DA JE GEJ: Ne želi da se skriva – svako zaslužuje pravo da bude autentičan! (VIDEO)

Hoće jednak tretman.

Fudbaler australijskog prvoliogaša ekipe Adelejd junajteda Džoš Kavalo, otvoreno je priznao da je homoseksualac. On je snimio video poruku u kojoj je sa celim svetom podelio ono što je dugo skrivao i tako je postao prvi fudbaler u najjačim svetskim ligama koji je otvoreno priznao homoseksualnost.

Zdravo svima, Džoš Kavalo ovde. Imam nešto lično što želim da podelim sa svima. Ja sam fudbaler i ja sam gej, počeo je Kavalo i dodao:

Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem srećniji zbog moje odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga rešio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvek sam osećao potrebu da se krijem, jer sam se stideo. Krio sam ko sam, kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram fudbal i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim, nastavio je Kavalo.

Potom je pričao i kako mu je bilo dok je svoju pripadnost skrivao. Zaključio je da želi da napravi promenu i da time pokaže kako su svi dobrodošli u fudbalu.

Kao gej fudbaler, naučio sam da skrivam svoja osećanja kako bih bio ‘u kalupu’ profesionalnog fudbalera. To su dva sveta koja se ranije nisu susretala. Odrastao sam misleći da se o ovoj temi nikada ne govori. Želim da napravimo promenu, da pokažemo da su svi dobro došli u fudbalu i da zaslužuju pravo da budu autentični, zaključio je Džoš Kavalo.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TOPBET TIKET DANA: Raspoloženi Partizan nam donosi veliku zaradu, tu su još Sergej i Vlahović!

VREME JE ZA NOVE POBEDE: Evo kada danas nastupaju srpski bokseri – potrebna im je vaša podrška!