Head coach Zeljko Obradovic foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
in , , ,

E TO JE ŽELJKO OBRADOVIĆ: Uprkos ubedljivoj pobedi, ‘Žoc’ ima šta da zameri svojim igračima!

Još jedno fantastično izdanje crno-belih u Evrokupu.

Izabaranici Željka Obradovića u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ pobedili su Turk Telekom rezultatom 85:59, i tako nastavili seriju fantastičnih rezultata.

Nakon meča, popularni ‘Žoc‘ je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala, pogotovo u drugom poluvremenu.

– Dva različita poluvremena. U prvom smo smo igrali dobro, ali su u drugom moji igrači shvatili viziju kako treba da igramo pred ovim fantastičnim navijačima. Promenili smo način igre i pobedili u prvoj utakmici pred našim navijačima ove sezone u Evrokupu – rekao je Obradović i potom dodao:

Košarka je igra gde je, kada želiš da igraš agresivno i brzo da gubiš lopte i to može da se razume. Ne može da se razume kada je to posledica dekoncentracije. Razumem mlade igrače koji nikada nisu igrali pred ovakvom atmosferom. Svi oni žele da se upišu, da dođu do lakih poena. Kada smo postali disciplinovaniji, došli do protoka lopte, sve je bilo bolje. Imam strpljenja, ali moj posao je da ukazujem na greške i tokom utakmice, jer utakmica je živa stvar. Postoje neke stvari unutar ekipe, kao recimo način na koji se prave faulovi. Sve to može da utiče na to da budemo još bolji. Posle svake utakmice možete da izvučete mnogo dobrih stvari, ali i loših. To je proces.

Košarkaši Partizana odigrali su sjajnu odbranu.

– To je ono na čemu radimo. I večeras smo primili neke jeftine poene, ali to nije razlog da odustajemo od agresivnosti. Odbrana je prilično dobra. Trebalo bi da svedemo protivnika na što manji broj lakih poena i to je ono čemu težimo.

‘Parni valjak’ je dominirao i u skoku, zbog je Obradoviću posebno drago.

Skok je stvar želje, pod broj jedan, ali bogami i treninga. Tu naši spoljni igrači rade bolji posao, učestvuju u tome. Najgore u košarkaškoj utakmici je lak koš i faul, a bilo je i toga. Mogu da vam pričam koliko želite o tome šta sve radimo na treninzima, ali ne znam ni da li imamo vremena, ali i da li vas to mnogo zanima – rekao je na kraju konferencije trener crno-belih.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BAJERN NE PAMTI OVAKVU BLAMAŽU: Pet komada u mreži Manuela Nojera!

OVAKO TO IZGLEDA KAD RADONJIĆ LOMI: Prvenac u dresu Benfike! (VIDEO)