0
AdmiralBet ABA Liga

Zeljko Zelimir Obradovic Alen Smailagic Partizan KK trening 17.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

‘TRENER OBRADOVIĆ JE NAJBOLJI NA SVETU’: Smailagić otvorio dušu pa otkrio zbog čega obožava da radi za Žocom!

Objavljeno: 26.10.21 u 19:00

Smailagić otvoreno o brojnim temama.

‘Jurohups’ je odradio zanimljiv intervju sa košarkašem Partizana, Alenom Smailagićem, koji je o sebi otkrio mnogo stvari.

Krilni centar iza sebe ima veoma interesantan put, preko najjače košarkaške lige na svetu stigao je u redove Partizana, kada je čuveni Željko Obradović seo na klupu crno-belih.

Za sada sve ide odlično. Trener Obradović je najbolji strateg sa kojim sam ikada radio. Kada bih pogrešio, uvek mi je ukazivao na greške. Mnogo sam naučio od njega u poslednja tri meseca. Za samo taj period, naučio sam više o košarci nego do tada. Lakše je, svi pričamo istim jezikom, on odlično razume nas igrače, a mi razumemo šta on očekuje – kazao je Smailagić.

Osvrnuo se Smailagić na vreme koje je proveo u SAD.

– Nisam tamo mnogo naučio o košarci, ali sam naučio mnogo o profesionalizmu. Naučio sam kako bih trebalo da se ponašam, kako da se ponašam prema drugim ljudima, kako i šta da govorim. Veoma je značajan taj period za mene i veoma mi je pomogao u karijeri. Ipak, kada je o košarci reč, više učim od Obradovića – istakao je sjajni krilni centar.

Partizan ove sezone ima strašnu ekipu, mnogi smatraju da je ‘parni valjak’ jedan od favorita za osvajanje Evrokupa.

– Još je rano govoriti… Ne osećam pritisak. Moramo još mnogo da sazrevamo kao tim. Da više vremena provodimo zajedno i da se bolje upoznamo. Potrebno je da steknemo bolju hemiju. Po prvi put smo se upoznali pre nekoliko meseci. Tako da, trebalo bi nam još malo vremena da se naviknemo jedni na druge.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter