0
Fudbal

Dejan Stankovic Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

STANKOVIĆ PRED RADNIK: „Ne znači mi ništa veliki niz pobeda, ako cilj nije ispunjen“!

Objavljeno: 26.10.21 u 16:45
Crvena zvezda sutra od 17 časova gostuje Radniku u okviru zaostalog petog kola Superlige Srbije, a očekivanja pred predstojeću utakmicu izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Strateg crveno belih je istakao da mu pobede ne znače ništa ukoliko se do cilja nije došlo
-Ne znači mi ništa veliki niz pobeda, ako cilj nije ispunjen. Poslednjih dana sam video da se piše o tome, ali mene interesuju samo rezultati jer je Crvena zvezda jednako rezultat. Kao treneri dođemo i prođemo, da li ostavimo neki trag sve je to sekundarno na osnovu završnog učinka svakog od nas ko je bio, time se vodim. Idemo po pobedu u Surdulicu, bila je dobra utakmica protiv Radničkog iz Niša, pogledali smo ponovo i analizirali. Jedino je falio neki gol više. Radićemo i na tome, nećemo odustati. Očekujem da u poslednje tri utakmice, kako ih zovem u ciklusu nedelja – sreda – nedelja ostvarimo pozitivne rezultate – počeo je Stanković.
Osvrnuo se mladi stručnjak na zdravstveno stanje Kataija i Pavkova, koji su bili odsutni na nekoliko prethodnih mečeva, kao i u kakvom su stanju ostali fudbaleri.
-Videćemo koga ćemo, koga je realno i koga nećemo odmarati. Katai i dalje nije sa ekipom, dok se Pavkov vratio, trenirao je, a videćemo u kakvom je kondicionom stanju, pa ćemo odlučiti posle današnjeg treninga. Radili smo na oporavku, mora da se uđe u zamor, a bitna je koncentracija i fokus. Igrači su pravi profesionalci, dobri momci, rade na sebi, znaju da ovakav ritam ne može da se izgura tako jako ako ne vode računa o sebi – naglasio je šef stručnog štaba.
Govorio je Stanković o učinku napadača Luisa Dionija na prethodnom meču protiv Radničkog iz Niša u nacionalnom prvenstvu.
-Dioni se bolje snalazi kada su dva napadača ili špica u igri. Odigrao je korektnu utakmicu, 60 minuta je proveo na terenu, sasvim dovoljno posle pauze. Svakako da će pomoći ekipi da napravi što bolji rezultat koliko već u sredu na utakmici. Dioni samo treba da radi za tim, kao što to činio do sada. Videćemo da li ćemo izaći sa dva napadača protiv Radnika.
Na pitanje da li bi više voleo ubedljivu ili minimalnu pobedu šef stručnog štaba je odgovorio kratko.
-Bio bih zadovoljan sa pobedom od 1:0.
Spomenuo je stanje terena u Surdulici trener crveno-belih, ali je naglasio da Zvezda bez obzira na to ima jasan cilj na ovom meču.
-Žao mi je što se ne ulaže u infrastrukturu. Da su barem tereni onako kako bi trebali da izgledaju. Ima dosta lepih, a ima i terena koji nisu za Superligu. Jednostavno može da se vidi da dosta, ne kažem ekipa, već terena ne zaslužuje prvu ligu. To može da bude jedan od faktora, ali naravno nema izgovora kako je nama, tako je i drugima. Znamo šta nam je činiti i idemo dalje.
Istakao je mladi stručnjak koliko našim prvotimcima znači podrška sa tribina, kao i da su navijači uvek dvanaesti igrač našeg tima.
-Rekao sam posle prethodne utakmice da su igrači utakmice bili navijači, jer sam ih čuo svih 90 minuta. Navijanje je bilo fenomenalno, koliko god da je bilo navijača ja sam prezadovoljan. Morate razumeti kakav je momenat, korona i sve ostalo što nas okružuje. Nije realno da očekujemo da na svaka tri dana bude pun stadion. Znaju navijači da će nam protiv Midtjilanda i Ludogoreca trebati ogromna podrška, jer su to dve utakmice gde možemo da ispišemo istoriju Crvene zvezde. Trebaće nam veliki vetar u leđa i ne sumnjam da će on biti. Koliko god da je ljudi došlo navijenje je bilo fantastično i oni su bili igrač utakmice – zaključio je Stanković.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter