0
Ostali sportovi

FOTO: VK Radnički Kragujevac

PREMIJERA LIGE ŠAMPIONA I SRPSKI VATERPOLO DERBI: Pobedu su odneli Novobeograđani – Radnički se držao u prvom poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 26.10.21 u 21:51

Bio je to zanimljiv susret.

Na premijeri Lige šampiona vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju Novom Beogradu, u srpskom derbiju, rezultatom 16:10. Šumadinci su pružili odličan otpor favorizovanom rivalu u prvom poluvremenu prepunom preokreta, ali su u nastavku igre zakazali.

Novi Beograd je u ovaj meč ušao u najjačem sastavu, pošto su se svi igrači vratili u takmičarski pogon, dok su Kragujevčanima nedostajali iskusni bek Miloš Miličić i rezervni golman Stefan Todorovski, koji su meč propustili zbog povrede. Baš kao i u superligaškom duelu ovih rivala, Kragujevčani su dobro otvorili utakmicu i imali dva gola prednosti u dva navrata (2:0, 3:1), ali je domaćina u igri održavao dojučerašnji igrač Radničkog, Starhinja Rašović koji je u prvom periodu postigao sva tri gola svog tima – 3:3.

FOTO: VK Radnički Kragujevac

Druga četvrtina bila je golgeterski još uzbudljivija. Novi Beograd došao je do prve prednosti preko Jakšića, ali samo na kratko jer se Radnički vratio u vođstvo pogocima Brankovića i Toholja – 5:4. Usledio je novi preokret Novobeograđana, koji su zatim prvi put došli i do plus dva (7:5), ali se Josip Vrlić sa dva vezana pogotka pobrinuo za novo izjednačenje – 7:7. Da domaći ipak odu na poluvreme sa prednošću postarao se Draško Gogov, pogotkom sa dva igrača više.

Kobna je bila treća četvrtina, u kojoj je Novi Beograd nastavio da koristi napade sa igračem više, dok je Radnički stao u realizaciji, pa se domaćin pred odlučujući period odlepio na pet golova prednosti – 12:7. Kragujevčani su potom donekle uspeli da se vrate u ritam, vodili egal borbu, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze protivnika.

FOTO: VK Radnički Kragujevac

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je fantastični reprezentativac Srbije Nikola Jakšić, sa pet golova, a pratio ga je Strahinja Rašović sa četiri. U ekipi Radničkog sa po dva pogotka prednjačili su Branković, Ćuk, Radulović i Vrlić. Već za vikend vaterpoliste Radničkog očekuje još jedno neugodno gostovanje u Beogradu, u Super ligi, Crvenoj zvezdi koja je ove sezone takođe učesnik Lige šampiona.

Novi Beograd – Radnički 16:10 (3:3, 5:4, 4:0, 4:3)

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 4, Mandić 2, Šušiašvili 2, Vučinić, D. Pijetlović, Gogov 1, Jakšić 5, Perković 1, Vlahopulos 1, Drašović, V. Rašović, Žoao Pedro.

Trener: Vujasinović

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 1, Janković , Ćuk 2, Krug, Ukropina, Pljevančić, Toholj 1, Radulović 2, Lukić, Vrlić 2, Milutinović.

Trener: Stevanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter