0
Boks

Megomadov Sadam (SRB) v Emir Buyukdak (TUR) AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony Beograd, 26.10.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

POČETAK IZ SNOVA ZA SRPSKE BOKSERE: Imamo šta da ponudimo, najbolji smo kad je najteže! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.21 u 22:17

Priželjkujemo identičan nastavak.

Dominantna Srbija prvog dana takmičenja naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje se održava pod svodovoima beogradske Arene. Prvu pobedu Srbije na ovom takmičenju izvojevao je Pavel Fjodorov savladavši rezultatom 5:0 reprezentativca Nemačke Davida Gevorkijana.

Drugu pobedu Srbiji doneo je mladi srpski as Almir Memić u srednjoj kategoriji (75kg) protiv Engleza Levisa Ričardsona rezultatom 4:1.

“Meč je bio veoma težak. Boksovao sam protiv Engleza koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju i jako sam zadovoljan i srećan što sam pobedio, Zahvaljujem se publici koja je došla da me podrži i svojim trenerima koji su mi ceo meč davali podršu i govorili šta treba da radim. Sledeći meč boksujem protiv veoma dobrog Engleza, već smo jednom imali međusobni duel koji sam izgubio, ali sad sam mnogo spremniji, boksujem pred domaćom publikom i nadam se pobedi“ – rekao je Memić.

Memiću koji je poznat po nadimku Mali Tajson sledi susret sa Nemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose mu sigurnu, bronzanu medalju. Zlatni dečko srpskog boksa nam stiže iz Prijepolja. Srbiji je doneo zlato sa međunarodnog turnira u Sofiji marta 2021. u kategoriji 75 kilograma. Bronzu za Srbiju osvojio je na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020. Zlatom se okitio i na omladinskoj “Zlatnoj rukavici” 2021. koja je održana u Rakovici.

Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov u teškoj kategoriji (92kg) slavio je protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga 4:0. Naredni meč Sadam boksuje protiv Brazilca Tešeire, dok bi ga meč za sigurnu medalju čekao 2. novembra.

“Prva runda je bila izuzetno teška i zbunjujuća, pokušavao sam da pronađem pravi ritam i sebe, što sam uspeo u naredne dve runde. Nakon dve godine sam se vratio u ring, ova pobeda je velika i mnogo mi znači. Podrška drugova iz reprezentacije, kompletnog tima našeg, navijača je bila izuzetna i to je prelomilo da kako je meč odmicao budem sve jači i bolji i time dođem do pobede za Srbiju”– zaključio je Mogamedov.

U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48kg) koji je na rasporedu kao prvi meč od 18 časova protiv Turčina Muhameda Unlua, dok će Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg) izaći u ring kao 10 meč od 18 časova protiv Irca Džona Halea, Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71kg) protiv Tanzanijca Kasim Mundbukive kao sedmi meč od 13 časova, dok će Slobodan Jovanović u kruzeru (86kg) snage odmeriti sa Kubancem Heriha Ruiza Kordobe kao 11 meč od 13 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter