0
Tenis

FOTO: ATP

MAREJ NAKON VELIKE POBEDE: „Da li žalim što sam rođen u eri Novaka, Rodžera i Rafe? Da i ne“!

Objavljeno: 26.10.21 u 17:10

Endi Marej je u Beču upisao pobedu nad Hubertom Hurkačem, desetim igračem sveta, 6:4, 6:7 (6), 6:3.

Britanac, koji igra sa ugrađenim metalnim kukom, kaže da je ponosan na svoje igre i da veruje da može da se vrati u nekadašnju formu.

„Sjajno je što sam uopšte uspeo da se vratim i što mogu da igram. Posle nekih rezultata koje sam imao, neko će reći, ‘on ne pobeđuje dovoljno protiv jakih igrača. Ipak, imajući u vidu stanje mog tela i šta sam sve ptošao, mislim da ne bi trebalo tako rezonovati. Ne verujem da ima mnogo igrača koji bi bili u stanju da se takmiče sa igračima iz Top pet sa ugrađenim metalnim kukom. Ponosan sam na sebe što uopšte mogu da se takmičim sa tim momcima. Ipak, ako želim da se vratim na nekadašnji nivo, moram da dobijam takve mečeve“, jasan je Mari.

Naravno, pitali su ga i šta misli da li bi bilo bolje da je rođen u nekoj drugoj eri, a ne u onoj u kojoj su dominirali Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

„Da li žalim što sam rođen u istoj eri kao Novak, Rodžer i Rafa? Teško pitanje. S jedne strane da, jer mislim da sam mogao da osvojim više trofeja da oni nisu bili tu i da sam, recimo, petili šest godina mlađi. Imao bih više šansi. Opet, imao sam šansu da igram protiv najboljih igrača svih vremena i da ih izazovem na najvećim turnirima. Igrao sam protiv Nadala na Rolan Garosu, Rodžera na Vimbldonu, Novaka na Australijan openu i US Openu, uvek u samim završnicama turnira, čak i na Olimpijskim igrama. Naravno, nisam dobio sve te mečeve, ali jesam neke od njih. Osećam da sam imao sreću da igram protiv njih i da mi je to pomoglo da napredujem, jer je letvica jako visoko podignuta“, zaključio je Škot.

Njegov naredni protivnik u Beču je Španac Karlos Alkaras.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter