0
Evroliga

Luka Mitrovic and Tamir Blatt (R) Euroleague - Season 2021-2022 - Crvena Zvezda v Alba Berlin Beograd, 22.10.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

LUKA MITROVIĆ: ‘Da dobrom timskom odbranom odgovorimo na njihov individualni kvalitet’

Objavljeno: 26.10.21 u 12:45

Crveno-bele očekuje duplo kolo u Evroligi!

Izabranici Dejana Radonjića su u nedelju ostvarili važan trijumf u 5. kolu ABA lige. Crvena zvezda je savladala Mornar u Baru i tako upisala četvrtu pobedu od starta sezone u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u regionu.

Crveno-beli nemaju vremena za odmor, jer ih već danas od 19 časova očekuje novi izazov u Evroligi. Aktuelni šampion Srbije će odmeriti snage sa Monakom, a samo dva kasnije putuje u Milano gde ih očekuje duel sa Armanijem.

Drugi put od starta sezone na programu je duplo kolo Evrolige, a pred važne mečeve za Sport Klub je govorio Luka Mitrović. 

-Nakon nešto slabijeg izdanja protiv Albe, zatim za nas veoma važne pobede u Baru, očekuje nas
duplo kolo u Evroligi po drugi put ove sezone. Težak raspored se nastavlja, ali mislim da smo navikli na to. Smatram da smo posle utakmice sa Albom ostali dužni prvenstveno sami sebi. Očekujem bolja izdanja u Evroligi i da će sve doći na svoje već protiv odlične ekipe Monaka.

Ekipa koju sa klupe predvodi Zvezdan Mitrović ostvarila je tri uzastopna poraza.

– Odigrali su sa Realom u Madridu utakmicu koju je odlučio jedan posed. Kasnije su od Barselone poraženi nakon velike borbe i produžetka. Treći poraz su doživeli od Baskonije… Tražiće izlaz iz negativne serije rezultata. Oni su napravili respektabilan sastav koji je sposoban da se takmiči sa svim ekipama u Evroligi. Iako su debitanti, poseduju mnogo individualnog kvaliteta. Trebaće nam jedna dobra partija kako bismo uspeli da im se suprotstavimo na pravi način.

Mitrović je istakao da crveno-beli znaju od koga im preti najveća opasnost.

-Prvo ime tima je definitivno Majk Džejms! Sav fokus je na njemu. Mnogo dobrih stvari polazi od njega i sposoban je da svojim kvalitetom sam donese trijumf ekipi za koju nastupa. Pored njega je tu još dosta poznatih imena. Danilo Anđušić koji je u odličnoj formi, Vil Tomas… Biće nam potrebna dobra timska odbrana, kako bi odgovorili na adekvatan način – rekao  je Luka Mitrović za Sport Klub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter