0
Domaći fudbal

Radoslav Batak Super liga Srbije, Crvena Zvezda - Radnicki Nis Superliga 24.10.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KUP SRBIJE: Nišlije dočekuju Dinamo na ‘Čairu’!

Objavljeno: 26.10.21 u 13:32

Težak raspored za Radnički!

Fudbaleri Radničkog danas od 14.30 sati dočekuju Dinamo iz Vranja u 1/16 finala Kupa Srbije.

Niški tim utakmicom protiv Dinama započinje mini-ciklus, u sklopu kojeg će u roku od deset dana odigrati čak četiri meča na svom stadionu. Nakon ovog duela u Kupu, slede tri susreta u Superligi Srbije. U subotu na Čair stiže Mladost iz Lučana, pa sledeće srede Radnički iz Kragujevca i potom u onu tamo nedelju Spartak iz Subotice.

Pobedama na ovim utakmicama, Radnički bi mogao da napravi veliki posao. Prvo da prođe u osminu finala Kupa, a onda da se učvrsti u gornjem delu tabele u Superligi.

Toga je svestan i šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak, koji ipak upozorava da treba biti oprezan i ići meč po meč. Prvi na redu je trećeligaš iz Vranja, koji u Srpskoj ligi-Istok zauzima 14. mesto nakon 11 odigranih kola.

-Razlika u kvalitetu je velika u našu korist, ali opuštanja ne sme biti. I Crvena zvezda je kvalitetnija ekipa od nas, pa nas je jedva pobedila u nedelju. Nismo ništa prepustili slučaju. Analizirali smo Dinamo do tančina i znamo šta treba da uradimo kako bi ostvarili cilj, a to je pobeda i plasman u narednu rudnu nacionalnog Kupa. Svesni smo da nas čeka zgusnut raspored i veoma je dobro što su mi konačno svi igrači na raspolaganju. Biće rotacija u postavi, moramo kvalitetno rasporediti
snage, ali nećemo potceniti Vranjance i na teren će izaći postava za koju smatram da može da nam donese željeni rezultat u ovoj utakmici. Zadovoljan sam kako radimo i napredujemo, atmosfera u ekipi je odlična i optimista sam kada je reč o narednom periodu- rekao je Radoslav Batak.

U 1/16 finala Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a ukoliko nakon 90 minuta fudbala bude nerešeno, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Glavni sudija susreta na stadionu Čair biće Stefan Jeknić iz Subotice, a delegat će biti Miroslav Milivojević iz Niša. Na utakmicama Kupa Srbije nema VAR tehnologije, za razliku od mečeva u Superligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter