0
Evroliga

(190904) -- FOSHAN, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Sasha Djordjevic (L) , head coach of Serbia, gives instructions to Marko Guduric during the group D match between Italy and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China's Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

EVROLIGA: Mirotić u poslednjoj sekundi srušio snove Đorđeviću i Guduriću, Trinkijeri ulazi u seriju pobeda! (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.21 u 23:08

Velika šteta za Đorđevića i Gudurića.

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su od Barselone, ekipe koja je možda i glavni favorit za osvajanje Evrolige, rezultatom 74:76. Nešto više od 5000 navijača sačekalo je ekipu Šarunasa Jasikevičijusa, koja je u sjajnoj atmosferi na kraju odnela važnu pobedu.

Domaći su bolje počeli, prva četvrtina završena je rezultatom 20:15, ali su se gosti vrlo brzo probudili. U drugom periodu košarkaši Barselonu odbili su sve napade, uz dobru odbranu i solidnu realizaciju, na poluvreme su otišli sa deficitom od 6 razlike (29:35).

Treća četvrtina pripala je Fenerbahčeu koji je na krilima nekadašnjeg košarkaša Partizana Jana Veselog i ljubimca Delija Marka Gudurića uspela da utakmicu vrati u egal. Neizvesno je bilo u poslednjem periodu, gledali smo pravu borbu, Barselona je uglavnom vodila, ali joj je Fenerbahče bio za petama.

Pogodak Devina Bukera za 74:74, na samo 6 sekundi do kraja, doneo je domaćima radost, ali i odgovornost da odbrane poslednji napad. Ipak, planove im je poremetio Nikola Mirotić, dvojkom u poslednjim sekundama. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Higins sa 18 poena, dok su na drugoj strani blistali Veseli sa 24 i Gudurić sa 17 poena.

SVI REZULTATI:

Monako – Crvena zvezda 70:62

Fenerbahče – Barselona 74:76

Olimpijakos – Alba 87:83

Makabi – Žalgiris 76:62

Bajern – Olimpija Milano 83:77

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter