0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 12: Dusan Tadic of Serbia celebrates after scoring a goal during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Azerbaijan at Rajko Mitic stadium on October 12, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

TADIĆ ZA ISTORIJU: Srpski „mađioničar“ ne prestaje da impresionira! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.21 u 12:00

Kapiten „Kopljanika“ ponovo u centru pažnje. 

Otkako je Dušan Tadić poptisao za Ajaks njegova karijera krenula je ulzaznom putanjom. Juče je tim iz Amsterdama deklasiorao PSV(5:0) u derbiju koji su juče odigrali, a Tadić uspeo je da upiše dve asistencije i jedan gol.

Srpski fudbaler je tako upisao 100 golova i 105 asistencija na 237 utakmica koje je odigrao u Ajaksu, Groningenu i u Tventeu. On se na taj način priključio velikanima poput Frenka Lamparda Vejna Runija, Rajana Gigsa, Tomasa Milera, Frančeska Totija, i Lea Mesija koji su svojevremeno u svojim ligama dolazili do „tripl-dabl“ učinka.

Usput je uspeo da upiše još jedan neverovatan učinak. Tadić je uspeo da upiše 53 asistencije za Ajaks od 2000. godine. Pre njega, to je uspeo da uradi Luis Suarez.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter