0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

STUDENTSKI CENTAR BOLJI OD CIBONE: Vinales ponovo na vrhunskom nivou!

Objavljeno: 25.10.21 u 20:05

Završena je poslednja utakmica 5. kola ABA lige!

Ekipa Studentskog Centra je ostvarila treći ovosezonski trijumf u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u regionu. Tim iz prestonice Crne Gore, koji je prethodne godine nastupao u nižem rangu takmičenja, ponovo je pokazao da poseduje ozbiljan kvalitet.

Crnogorci su ugostili Cibonu i naneli su drugi poraz ekipi iz glavnog grada Hrvatske. Domaćin je slavio rezultatom 90:85, a ponovo je briljirao Kajl Vinales. Iskusni plejmejker je dodatno motivisan MVP priznanjem koje je zaslužio u prethodnom kolu, pa je danas predvodio svoju ekipu do novog trijumfa.

Vinales je Ciboni ubacio 32 poena, a na to je dodao i pet uspešnih asistencija koje su njegovi saigrači pretvorili u poene. Zapaženu ulogu imao je Andrija Slavković. Crnogorski košarkaš je utakmicu završio sa 15 postignutih poena i tri uhvaćene lopte.

U redovima ekipe koju sa klupe predvodi Vladimir Jovanović, istakao se Mateo Drežnjak. Hrvat je postigao 26 poena i sakupio je četiri skoka. Pratio ga je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amar Gegić, koji je dodao 16 poena, osam uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja.

Klub iz Podgorice 30. oktobra putuje u Novo Mesto, gde igrače Studentskog Centra očekuje okršaj sa domaćom Krkom. Cibona će dan kasnije imati priliku da se vrati na pobednički kolosek. Ekipa iz Zagreba će na gostujućem terenu odmeriti snage sa Splitom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter