0
Evroliga

Head coach Dejan Radonjic and Nikola Kalinic Euroleague - Season 2021-2022 - Crvena Zvezda v Alba Berlin Beograd, 22.10.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

KALINIĆ JE POD ZNAKOM PITANJA: Radonjić optimističan pred Monako, otkrio kakvo je stanje sa povređenim igračima!

Objavljeno: 25.10.21 u 16:44

Košarkaši Crvene zvezde dan nakon utakmice sa Mornarom u ABA ligi, putuju u Francusku, gde ih već u utorak očekuje prva od dve utakmice duplog kola Evrolige sa Monakom.

Nakon teške utakmice u Baru, ali i ostvarene zaslužene pobede crveno beli su se u nedelju kasno uveče vratili za Beograd, a nakon treninga i ručka krenuli su put Francuske.

Crveno beli su utakmicom protiv ALBE započeli novi naporan mini ciklus u kome će u kratkom vremenskom periods odigrati 4 utakmice, od toga dve u duplom kolu Evroliga sa Monakom i Armanijem na gostujućim terenima.

Trener Dejan Radonjić i ekipa suočeni su sa novim problemima, pošto u narednom periodu u timu neće biti Nikole Ivanovića koji se u petak na jutarnjem trending nije osećao dobro i odmah je izolovan.

Utakmica Monako – Crvena zvezda biće prva u istoriji Evrolige za tim sa Azurne obale, ali dva tima već su se sastajala u sezoni 2018/2019 u Evrokupu a skor je bio 1/1.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić pred ovaj meč ističe da je Monako jedna vrlo ozbiljna ekipa.

Ovaj ciklus je vrlo zahtevan, od Albe putovanje u Bar, danas nas očekuje novi put, sutra posle utakmice ponovo nas očekuje putovanje. Neki ritam koji je takav da iziskuje da koristimo slobodno vreme najbolje što možemo. Nema tu prostora za neke velike zahvate, već da skupimo snage i napravimo pripremu za mečeve sa Monakom i Armanijem. Prvo Francuska, Monako je osvajač Evrokupa, napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. Angažovanjem igrača poput Motejunasa, Tomasa, pa Džejmsa dali su jasan znak da je dobar tim nadogradjen i da postoji kvalitet za dobar rezultat. Već su dosta pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, indiviualno jaki, Džejms je jedan od najboljh indiviudalca u ligi, atletski dobara ekipa i jasno je da nas očekuje težak zadatak u Monaku – dodao je trener crveno belih koji je napomenuo da je Nikola Ivanović u izolaciji, Vajt u svom programu oporavka, dok je nova briga Nikola Kalinić koji je doživeo lakšu povredu i pod znakom pitanja je sutrašnji nastup.

Aleksa Uskoković zna šta je potrebno kako bi Zvezda upisala novu pobedu.

– Ovo nam je treća vezana utakmica u 6 dana umorni smo ali takav je raspored. Znamo šta nam je činiti očekuje nas jedna jako neugodna utakmica protiv Monaka jedne odlične ekipe mnogotrče, potrebno je da energetski budeo na potrebnom nivou i da porbamo da se nadigravamo. Očekujem da odigramo dobar meč.Sigurno nam najveća opasnost preti od Majka Džejmsa i Vila Tomasa dva sjajna evroligaška igrača. O Džejmsu se zna sev igrač koji sam može da pobedi i dobije jednu utakmicu fokus je da probamo da ga branimo i da se dobrom odbranom i lakim poenima nametnemo u ovoj utakmici, biće teško ali idemo ponavljam da odigramo dobar meč – rekao je mladi plej Crvene zvezde.

Utakmica Monaka i Crvene zvezde igra se dvorani “Gaston Medecine” sa početkom u 19 časova. Odmah po završetku utakmice u Monte Karlu, ekipa letom iz Nice putuje u Milano gde je već u četvrtak očekuje duel sa Armanijem.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter