0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

‘NISMO IMALI USLOVE KAO PROTIVNIK’: Žarko Lazetić zagrmeo kao nikad pre – ‘Niko nije lud, aršini nisu isti!’

Objavljeno: 25.10.21 u 15:57

Nije Metalac uspeo da izađe na kraj sa Spartakom u Subotici (2:0) u poslednjem kolu Superlige Srbije.

Mladoj ekipi Žarka Lazetića je to treći poraz u nizu, izgubili su prethodno od Zvezde i lučanske Mladosti, ali šef struke milanovačkog superligaša, kako je i ovoga puta ponovio, ne odustaje od vere u svoje izabranike i filozofije igre na kojoj insistira. Međutim, činjenica je i da se osetilo odsustvo Krajišnika i Cvetkovića, dve važne karike koje prave razliku.

– Ne može da me poremeti ništa, ni tri loša rezultata, čvrsto stojim iza svog tima, jer verujemo svi u ono što radimo, – istakao je Lazetić za klupski sajt, pa nastavio:

– Naravno, činjenica je takođe da imamo manje bodova nego što smo mislili da ćemo imati do ove faze, ali koliko smo mogli, a koliko smo uzeli, videćemo tačno u decembru. Svi hoćemo da imamo mlad tim, najmlađi u ligi, hoćemo da budemo atraktivni, da igramo progresivan fudbal, a onda, kad nema rezultata, svi se pitamo o čemu se radi. Mi moramo da nosimo teret koji sada imamo. Pred nama je Partizan, potom dve utakmice kod kuće i nema tu više priče o mladosti igrača, nema da li su psihološki nešto podneli teško ili lako, videćemo precizno u tih narednih deset dana od čega smo satkani i za šta smo spremni. Tu smo gde smo, potrebno je da nekog pobedimo, naravno, to se mora, kao i uvek što se mora. Koliko ćemo u tome uspeti, videćemo. Nastavićemo da vredno radimo i siguran sam da ćemo izaći na pravi put, – poručio je Lazetić.

Fudbal Kup Srbije Season 2020-2021
Metalac v Partizan
head coach Zarko Lazetic
Gornji Metalac, 25.11.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Osvrnuvši se još jednom na utakmicu sa Spartakom, on je istakao da ni kriterijumi u Subotici nisu bili ravnopravni.

– Nismo imali iste uslove kao protivnik, to mora da se kaže, i nije prvi put ove sezone. Svi pričamo o dolasku VAR-a i da je to odlično, ali je činjenica da i VAR može da se koristi na ovaj ili onaj način. Želim svima da pošaljem jasnu poruku da niko nije „lud“ i da mi na terenu vrlo dobro osetimo kada aršini nisu isti za nas i za rivala. Zašto je to tako, ja ne znam. Ne govorim ništa konkretno protiv Spartaka, možda jednostavno sudija nije bio dorastao zadatku, ne znam tačno šta je. Imali smo ove sezone tri puta normalno suđenje, dok je na ostalim utakmicama bilo mnogo situacija koje su mogle da se proveravaju, a nisu, navodno nema se vremena, brzo se donose odluke. Mogao je, na primer, da se proverava penal za nas u zaustavnom vremenu protiv Vojvodine, mogao je da se proveri gol koji smo primili protiv Niša, da li je ofsajd bio pre toga. Ali se brzo prešlo preko toga, dok se juče proveravalo po pet minuta, dva minuta se produžavalo uobičajeno vreme provere – istakao je Lazetić nakon povratka u Metalčevu bazu u Gornji Milanovac.

Nakon gostovanja u Subotici Metalac je iz 13 odigranih mečeva sakupio 12 bodova i nalazi se na 14. poziciji. Već u četvrtak igraju nadoknadu meča iz 5. kola, protiv Partizana u Beogradu, pa dočekuju Napredak 2. novembra, a ubrzo potom i Radnik.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter