0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/ SANDIĆ FOTO

PARTIZAN NAKON PREOKRETA UPISAO 3 BODA, SADA SU NA +8: Sve golove videli smo u prvom poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 24.10.21 u 15:23

Bitna pobeda za Partizan.

Fudbaleri Partizana  su u 14. kolu Superlige Srbije savladali TSC-u rezultatom 1:3. Domaći su poveli već u 9. minutu pogotkom Petkovića, dok je Gomeš gostima doneo izjednačenje 3 minuta kasnije. Crno-beli su do preokreta došli u 27. i 36. minutu kada je dva pogotka postigao mladi Terzić. Ipak, u drugom poluvremeno nije bilo pogodaka, pa je pogodak Terzića bio poslednji na meču.

FOTO: FK Partizan/ SANDIĆ FOTO

Prvi korner na meču doneo je veliku gužvu u šesnaestercu Partizana. Loptu je na drugoj stativi sačekao Marko Petković, koji je uspeo da zatrese mrežu Nemanje Stevanovića.

Malo je Partizanu trebalo da izjednači, a glavni i odgovorni bio je Rikardo Gomeš. Defanzivac TSC-a je napravio grešku, nakon koje je Natho prosledio loptu do Gomeša, koji nije imao težak posao.

FOTO: FK Partizan/ SANDIĆ FOTO

Šansu da se nametne, sjajno je iskoristio mladi Nikola Terzić. Nakon fantastičnog pasa Miloša Jojića koji je započeo akciju, lopta je na kraju stigla do Terzića. On je odlično šutirao, a lopta se odbila od stative u gol.

Radost za crno-bele nastavila se ponovo nakon nekoliko minuta. Natho je šutnuo, golman TSC-a je odbranio, ali je Terzić natrčao i po treći put zatresao mrežu domaćih.

FOTO: FK Partizan/ SANDIĆ FOTO

TSC je do kraja poluvremena nastavio da igra otvoren fudbal, a dobru šansu imao je Banjac koji je pogodio stativu. Nakon toga, pred zvižduk za poluvreme Tomanovićev šut završio je pored Stevanovićevog gola, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Već na startu drugog poluvremena, u 50. minutu videli smo izmene u redovima Partizana. Sćekić i Menig su zamenili Natha i Pantića. U nastavku igre, TSC je nastavio da igra napadački, prvo je Stanojlović imao šansu, pa potom i Stojković, ali je Stevanović bio siguran na golu.

Imali su domaći inicijativu u tokom drugog poluvremena. U redovima crno-belih, usledilo je još nekoliko izmena, kako bi se igrači što bolje odmorili za predstojeće mečeve. Nova prilika za TSC viđena je u 78. minutu kada je Banjac poslao loptu pored gola.

Sa druge strane, Menig je u 88. minutu šutirao, ali je Filipović lako intervenisao. Odmah nakon tog pokušaja, priliku je imao i Šćekić koji je šutirao glavom, ali nije bio precizan.

Fudbaleri Partizana su nakon ove pobede zadržali prvo mesto na tabeli, a sada vode sa čak 8 bodova u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Ipak, treba napomenuti da crveno-beli imaju dva meča manje, a jedan će odigrati već večeras protiv Radničkog iz Niša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter