0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP

MALI SRPSKI DERBI U ABA LIGI: FMP gostuje Megi, ‘panteri’ jure četvrti vezani trijumf – ‘Samo timska igra vodi ka uspehu!’

Objavljeno: 23.10.21 u 14:18

Košarkaši FMP-a iza sebe imaju fantastičan period.

Nakon četiri odigrana kola, Panteri imaju skor 3-1. Nadmašena su verovatno i najoptimističnija očekivanja, ali sezona je duga i izazovi se nižu iz nedelje u nedelju. Novi takav je već u nedelju kada FMP, od 12 časova, gostuje ekipi Mege.

Trener Nenad Stefanović je govorio uoči novog velikog izazova za njega i njegove izabranike:

– Čeka nas duel sa ekipom koja pod vođstvom Vlade Jovanovića već drugu godinu igra sjajnu košarku. Imaju jasno definisane uloge i jasnu ideju kako tim treba da igra. Tačno znaju šta žele da urade na terenu, koga napadaju i ofanzivno i defanzivno. Čak i na nivou ove lige imaju izvanrednu atletiku. Nije uopšte lako igrati protiv njih. U utakmici sa Studentskim Centrom su pokazali na najbolji način koliko umeju da budu nezgodni, a mislim da su i u ostalim utakmicama igrali jako dobro i da im je nedostajalo malo sreće da skor koji imaju bude minimum za jednu pobedu bolji, ako ne i za dve. Moramo svakako da budemo koncentrisani u osnovnim košarkaškim elementima, koji su nama važni, a to su defanzivna tranzicija, pik en rol odbrana i kontrola skoka. Moramo to da uradimo ako uopšte želimo da imamo šansu da dobijemo utakmicu. Radujemo se ovom susretu, duelu dve ekipe koje imaju po nekoliko mladih srpskih igrača i nadam se da će svi imati lepu sliku sa nedeljne utakmice pa neka pobedi bolji’, istakao je Stefanović.

Prvotimac FMP-a Brajs Džons nalazi se u izvrsnoj formi. Praktično diriguje igrom Pantera i produžena je ruka trenera Stefanovića. Džons je otkrio koji su recepti za dobar rezultat na gostovanju Megi:

– Očekujem od nas da u odbrani odigramo čvrsto i da kontrolišemo skok koliko god je to moguće. Mislim da je kontrola skoka na ovoj utakmici jedan od ključeva pobede. Želimo da igramo kao tim, jedan za drugog i da se zabavimo na terenu. Ukoliko uradimo sve navedeno mislim da imamo dobru šansu da pobedimo, kazao je Džons.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter