Ricardo Gomes Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
in ,

SRPSKI KLUBOVI BEZ POBEDE – EVO KAKO JE TO UTICALO NA KOEFICIJENT: Belgijanci su najveći problem, očekuje nas prava borba!

Nadali smo se boljim rezultatima.

Nisu Partizan i Zvezda imali svoje veče u Evropi, crno-beli su poraženi od Genta, dok su crveno-beli remizirali sa Mitjilandom. Ovi rezultati naravno, odrazili su se i na UEFA koeficijent, koji je do sada bio u stalnom porastu u odnosu na najbliže pratioce.

Ipak, Srbija je i dalje na 12. mestu i blizu je toga da od 2023. godine u Evropi ima 5 klubova, od toga čak 2 u Ligi šampiona. Ono što dosta boli je Partizanov poraz od Genta – belgijskog predstavnika, koji je smanjio zaostatak na listi svojoj državi. Ukrajina je sada sve dalje i dalje Srbiji, dok nam je Belgija za petama.

Crvena zvezda je u Danskoj popravila srpski koeficijent sa 28.875 na 29.125. Što se tiče Ukrajinaca, Dinamo i Šahtjor jesu poraženi u LŠ, ali je Zorija savladala CSKA pa oni sada imaju koeficijent 31.000. Ipak i pored svega ovoga, srpski klubovi su u dobroj poziciji.

Jasno je da Šahtjor i Dinamo nemaju šta da traže u LŠ, verovatno će biti poslednji u svojim grupama, dok Partizan i Crvena zvezda imaju sve u svojim rukama i velike su šanse da se plasiraju u drugu fazu. Treba napomenuti i da je Partizanov naredni susret u Belgiji, takođe bitan, jer bi u slučaju pobede, Srbija imala duplu korist.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZVEZDA DOČEKUJE ALBU, DELIJE ŽELE PUN PIONIR: Evo koje su kvote, ali i gde možete da gledate utakmicu!

MURINJO PONIŽAVAO IGRAČE NAKON UBEDLJIVOG PORAZA: Ja sam ih izabrao, očigledno moraju da mi igraju uvek isti!