0
Evrokupovi

Ricardo Gomes Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRPSKI KLUBOVI BEZ POBEDE – EVO KAKO JE TO UTICALO NA KOEFICIJENT: Belgijanci su najveći problem, očekuje nas prava borba!

Objavljeno: 22.10.21 u 10:47

Nadali smo se boljim rezultatima.

Nisu Partizan i Zvezda imali svoje veče u Evropi, crno-beli su poraženi od Genta, dok su crveno-beli remizirali sa Mitjilandom. Ovi rezultati naravno, odrazili su se i na UEFA koeficijent, koji je do sada bio u stalnom porastu u odnosu na najbliže pratioce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Ipak, Srbija je i dalje na 12. mestu i blizu je toga da od 2023. godine u Evropi ima 5 klubova, od toga čak 2 u Ligi šampiona. Ono što dosta boli je Partizanov poraz od Genta – belgijskog predstavnika, koji je smanjio zaostatak na listi svojoj državi. Ukrajina je sada sve dalje i dalje Srbiji, dok nam je Belgija za petama.

Crvena zvezda je u Danskoj popravila srpski koeficijent sa 28.875 na 29.125. Što se tiče Ukrajinaca, Dinamo i Šahtjor jesu poraženi u LŠ, ali je Zorija savladala CSKA pa oni sada imaju koeficijent 31.000. Ipak i pored svega ovoga, srpski klubovi su u dobroj poziciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Jasno je da Šahtjor i Dinamo nemaju šta da traže u LŠ, verovatno će biti poslednji u svojim grupama, dok Partizan i Crvena zvezda imaju sve u svojim rukama i velike su šanse da se plasiraju u drugu fazu. Treba napomenuti i da je Partizanov naredni susret u Belgiji, takođe bitan, jer bi u slučaju pobede, Srbija imala duplu korist.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter