1
Domaći fudbal

Bosko Djurovski Crvena Zvezda - Radnicki Nis Super Liga Srbije 21.5.1017. MAJ 21. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BOŠKO ĐUROVSKI: ‘Imamo najtalentovaniju ekipu u ligi i regionu! Verujem u potencijal mojih igrača’

Objavljeno: 22.10.21 u 17:19

Trener Grafičara se oglasio pred nove izazove u Prvoj ligi Srbije.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde koji je za najtrofejniji srpski klub odigrao preko 400 utakmica,
trenutno sa klupe predvodi jednu od najtalentovanijih ekipa u našoj zemlji, tim Grafičara. Nešto lošiji
rezultati u dosadašnjem toku sezone ne brinu iskusnog stručnjaka koji je uveren da vreme radi za decu koja stasavaju u razvojnom timu crveno-belih. Pred njim i pred njegovim izabranicima je još mnogo izazova. Prvi već u subotu, kada na teren Omladinske škole stiže Timok.

– Imamo najtalentovaniju ekipu u ligi i regionu. Ali da bi njihov talenat isplivao na površinu nedostaje
nam iskustva. Verujem u potencijal mojih igrača bez obzira što se  kockice definitivno još nisu sklopile. Imamo odlične napadače, ali imam utisak da još nismo naučili da se branimo kako treba. Tu ne mislim na defanzivce tima, već na kompletan tim. Trudimo se da popravimo koncentraciju u odbrani i da budemo odgovorniji u toj fazi igre – otvoreno ističe Đurovski.

Osvajač duple krune sa Crvenom zvezdom 2007. godine, zna vrlo dobro slabe tačke svoje ekipe.

– Ulazimo u problem kada naletimo na iskusne, namazane ekipe. Nije lako kada mi sa deset, igramo
protiv tima koji u sastavu ima samo jednog bonus fudbalera. To se posebno vidi u duelima. Iskustvo se ne kupuje već se stiče, dolazi vremenom. I upravo iz tog razloga siguran sam da ćemo na proleće ako sačuvamo okosnicu tima biti mnogo bolji. Pokušaćemo da ne izgubimo nijednu utakmicu.

FOTO: FK Grafičar

Grafičar se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu prvoligaškog karavana ali ima dve utakmice manje od većine konkurenata. Sa potencijalno osvojenih šest bodova, igrači Zvezdinog razvojnog tima, uplovili bi u gornji deo tabele. Naredni rival je ekipa Timoka, tim koji zaslužuje poštovanje.

– Potreban nam je trijumf zbog samopouzdanja. Prezadovoljan sam odnosom prema obavezama mojih igrača, zaista nemam šta da im zamerim. I siguran sam da će im se trud i rad isplatiti. Imamo dva zaostala duela, protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice i Loznice. Ako u ta dva duela sakupimo bodove i savladamo Timok imamo velike šanse da pauzu dočekamo na sredini tabele što nam je negde i bio cilj na početku sezone – zaključio je Boško Đurovski.

Meč između Grafičara i Timoka igra se u subotu, 23. oktobra na terenu Omladinske škole Crvene zvezde sa početkom u 14 časova.

Legendarni golman Radničkog iz Niša i reprezentacije Jugoslavije, Dragan Pantelić preminuo je nedavno od posledica virusa korona. Tokom svoje uspešne karijere, Pantelić je nastupao je i za Grafičar i Timok, sutrašnje rivale. Imaće i jedni i drugi priliku da mu kao bivšem igraču odaju počast pre početka meča.

Dragana sam znao jako dobro. Bio sam mlad i perspektivan igrač kada je on branio za reprezentaciju. Nekoliko puta me je tadašnji selektor Miljan Miljanić kao talentovanog fudbalera pozivao na okupljanja nacionalnog tima i tu sam upoznao Pantelića. Imali smo prijateljski odnos a eto, nisam znao sve do njegove smrti da je branio za Grafičar tri godine od 1968. do 1971. godine.

Napustila nas je istinska legenda i ovom prilikom porodici i prijateljima upućujem izraze najdubljeg i
najiskrenijeg saučešća – naveo je Boško Đurovski.

0
0

1 Komentara

  1. Bosko Djutovski , rece i ostade ziv
    Da nije celo vreme vrsio nevidjeni pritisak na sudiju Jelenu Cvetkovic, ona nebi napravila takvu kardinalnu gresku, a mozda bi i rezultat bio drugaciji. Ipak je Zvezda Zvezda, a fudbal nus proizvod svacije volje i zelje, sramotno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter