0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

POLUVREME U DANSKOJ: Borjan i stativa čuvaju Zvezdu! (FOTO)

Objavljeno: 21.10.21 u 19:37

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u Danskoj protiv Mitjilenda u 3. kolu F grupe Lige Evrope.

Rezultat na poluvremenu je 0:0, ali je danski predstavnik pokazao bolju igru u prvih 45.minuta. Milan Borjan se posebno istakao sa nekoliko sjajnih odbrana, dok je očigledno da crveno belima nedostaje Aleksandar Katai kao i klasičan napadač, dok na drugoj strani Evander diktira igru Mitjilanda

Šampion Srbije ima priliku da pobedom učvrsti prvo mesto i napravi korak bliže prvoj poziciji i direktnom plasmanu u osminu finala Lige Evrope. Do sada je ekipa Dejana Stankovića savladala Bragu u Beogradu rezultatom 2:1 i i Ludogorec rezultatom 1:0 u Razgradu.

Na samom startu meča Ben je uhvatio zalet, ušao u šesnaesterac ali je izgubio kontrolu i izgubio loptu, ali da je uspeo da ostane na nogama bila bi to veoma ozbiljna šansa za Zvezdinog napadača. Na drugoj strani Evander je šutirao odlično sa nekih 20 metara, a lopta je prohujala pored stative.

Nastavio je Mitjiland da napada, probio je Isaksen po njihovoj desnoj strani, usledio je prizemni centaršut, Anderson je pobegao čuvarima, ali slabo šutirao sa nekih šest/sedam metara. Zvezda je nastavila da se brani i da čeka priliku iz kontre, a takvu jednu imao je Mirko Ivanić u 26. minutu, ali je lopta otišla visoko preko gola.

FOTO: STARSPORT

A onda je usledila sjajna serija Danaca koja nije krunisana pogotkom. Prvo je Srnić izgubio loptu na sredini terena, Isakson je izbio sam ispred Milana Borjana, ali je golman crveno belih sjajno intervenisao i zaustavio njegov šut. Več u sledećem napadu ponovo je Midtjiland imao ozbiljnu priliku i ponovo se istakao Borjan, a ovog puta je odbranio udarac Sista.

FOTO: STARSPORT

A onda najozbiljnija prilika u prvom poluvremenu. U 35. minutu je Evander odlično proigrao Dira,koji je lepo gađao, Borjan je ovog puta bio savladan, ali je lopta pogodila stativu. „Šetala“ je po gol liniji i izašla.

Do kraja poluvremena je Sisto uputio još jedan udarac, ali je Zvezdin čuvar mreže ponovo bio na visini na zadatka, dok je Falko oprobao šut u samoj završnici ali udarac nije bio dovoljno precizan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter