2
Fudbal

Aleksandar Katai Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DANCI IZAZVALI GNEV KOD „GROBARA“: Zvezda je tim srpskog naroda, a Partizan režimski klub!

Objavljeno: 21.10.21 u 18:44

Dotakli su se Danci Crvene zvezde, ali i Partizana

Crvena zvezda ima veliku priliku da večeras u Danskoj napravi ozbiljan korak ka prvom mestu u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Midtjilanda. Danski klub je objavio tekst sa detaljima istorije crveno belih, ali se dotakao i „večitog“ rivala.

Oni su istakli da je Zvezda „narodni tim“, dok su crno beli bili miljenici vrha sistema.

– Crvena zvezda je bila simbol srpskog nacionalizma u Jugoslaviji, a klub je brzo postao poznat kao “narodni tim” u Beogradu. To ih prati i danas, klub je i dalje neverovatno popularan u Srbiji, a imaju i najveću bazu navijača u ovoj istočnoevropskoj zemlji.

– Najveći rival Crvene zvezde je susedni klub Partizan. Rivalstvo istorijski proizilazi iz činjenice da je Zvezda bila “narodni tim”, dok je Partizan bio klub vrha sistema. Do danas se vode žestoki sukobi dva beogradska kluba, gde često ne postoji garancija da neće biti nasilne atmosfere koja prelazi sve granice – piše na sajtu Midtjilanda.

Ovaj tekst se nimalo neće dopasti “grobarima”, koji se sigurno ne slažu sa pisanjem danskog kluba.

0
0

2 Komentara

    • Ne jedi lajna kad je hleb 40 din. Ocigledno ljudi nisu upućeni kako ste krali i otimali. A kad hot sport pise ovakve gluposti onda se zna da su 99% izmisljotine. Da, bas ce Danci da znaju ko je kakav klub u Srbiji, i njih to mnogo zanima..ajde marš tamo

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter