0
Evrokupovi

FOTO: Starsport

ZVEZDINI OMLADINCI OSIGURALI PROLAZ: Poznato ime potencijalnog rivala!

Objavljeno: 20.10.21 u 19:31

Omladinci Crvene zvezde savladali su irski Sent Patrik rezultatom 2:0. 

U okviru omladinske Lige šampiona Crvena zvezda je posle trijumfa u prvoj utakmici nad Sent Patrikom uspela ponovo da slavi golovima Stefana Lekovića i Mihajla Milosavljevića. Tako, puleni Marka Neđića ukupnim rezultatom 4:1 obezbedili su prolaz u narednu rundu.

Uprkos tome što Marko Neđić nije mogao da računa na Marka Lazetića koji je sa prvim timom Crvene zvezde, kao i na Stefana Marinkovića i Mirka Nikolaševića koji imaju reprezentativne obaveze, ali ni na Stefana Melentijevića koji je u prvom meču zaradio crveni karton, to nije obeshrabrilo njegove izabranike koji su od starta krenuli ofanzivno. Prvo uzbuđenje viđeno je već u sedmom minutu kada je Milosavić gađao preko gola iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Samo četiri minuta kasnije, ponovo su naši biseri zapretili. Sjajan centaršut uputio je Radojević, a Pirgić se odlično snašao i „pucao“ glavom, ali je golman gostiju bio na visini zadatka. Već u sledećem minutu naši biseri su stigli do zasluženog vođstva. Korner sa desne strane je izveo Milosavić, a Stefan Leković se odlično snašao i glavom sproveo loptu u mrežu. Usledila je loša vest za Marka Neđića, jer je kapiten Ćurić morao van terena zbog povrede.

I pored ranog vođstva, crveno-beli biseri nastavili su da pritiskaju protivnika, a novu priliku imao je Stojanović u 24. minutu. Našao se sam mladi vezni fudbaler na ivici kaznenog prostora, namestio se, i desnom nogom šutirao, ali je taj udarac otišao direktno u Kilija. Pretili su i Irci u dva navrata, ali je maestralno intervenisao Leković i klizećim startovima otklanjao opasnost pred golom Marinkovića. U smiraj prvog poluvremena se zatresla i stativa kada je Stojanović posle nameštanja precizno gađao, golman je to ispratio pogledom, ali je rezultat ostao 1:0.

Drugo poluvreme počelo je u istom ritmu, a naši biseri imali su piliku da već u 47. minutu dupliraju prednost. Mimović je odlično prošao po boku, i centrirao po zemlji, na pravom mestu našao se Stojanović i iz prve šutirao, ali je štoper gostiju Kurtis na vreme izblokirao udarac. Milosavić je odlično centrirao u 61. minutu nakon prekršaja, a Lekoviću je malo preciznosti nedostajalo da se po drugi put upiše u listu strelaca. Nekoliko minuta kasnije, mogli su i gosti do gola, ali je fantastični Marinković ponovo bio na visini zadatka i refleksnom intervencijom odbranio, pa je rezultat ostao isti. Samo što je ušao, mogao je Branković da se upiše u listu srelaca. Primio je loptu na ivici kaznenog prostora i „slalomom“ kroz odbranu izborio pozicio i šutirao, ali nije bio dovoljno precizan. U 80. minutu, naši biseri su stavili tačku na pitanje pobednika ovog duela. Nakon loše procene Kilija, lopta je posle intervencije borbenog Rakića stigla do Kahvića, koji je uposlio Milosavića, a njemu nije bilo teško da ugura loptu u praznu mrežu. Mogao je i Kahvić da se upiše u strelce, ali je posle sjajnog udarca glavom pogodio prečku.

Crvena zvezda u narednoj rundi očekuje pobednika iz duela Empoli-Domžale koja je trenutno u toku. Italijani su prvu utakmicu rešili u svoju korist rezultatom 2:1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter