FOTO: Plivački Savez Srbije
in , ,

NAŠI PLIVAČI USPEŠNI NA PLIVAČKOM MITINGU: Srbiji tri medalje na tradicionalnom turniru u plivanju! (FOTO)

Beograd je od petka do nedelje bio domačin tradicionalnog međunarodnog plivačkom takmičenja – Kup mediteranskih zemalja – KOMEN KUP 2021, gde je nastupilo čak 198 plivača iz 16 zemalja Srbija je osvojila 2 zlatne medalje i 1 srebrnu medalju.

Prvo zlato osvojila je štafeta 4×50 mešanim stilovima i mešovitih polova, jedna od najmlađih disciplina u plivanjeu u kojoj se kombinuju strast i istrajnost 2 momka i 2 devojke zajedno. Ta kombinacija je Srbiji na samom početku takmičenja donela zlato zahvaljujući Urošu Živanoviću, Ognjenu Kovačeviću, Ivi Martinović i Andrei Jorgić. Ubrzo je usledila i zlatna medalja Uroša Živanovića koji je u diciplini 100 metara prsnim stilom osvojio 1. mesto i trajno se upisao u rezultate ovog takmičenja postavivši novi rekord Komen kupa u toj disciplini.

FOTO: Plivački Savez Srbije

I treća medalja koja nas je obradovala je ponovo u ekipnoj disciplini i to u štafeti 4x100mešanim stilovima u sastavu Uroš Živanović, Ognjen Pilipović, Ognjen Kovačević i Petar Popović.

U ukupnim plasmanima broj 5 je rezervisan za Srbiju, momci su ostvarili ekipno 5. mesto, devojke su ostvarile ekipno 5. mesto, po broju medalja 5. mesto i u ukupnom ekipnom plasmanu Srbija je zauzela 5. mesto. A lep podatak je i da je Uroš Živanović učestvovao u osvajanju sve tri medalje, potvrdivši da ga sa pravom smatraju za veliku budućnost srpskog olimpijskog plivanja.

Takmičenju je prisustvovao i predsednik Kome konfederacije Dimitris Diathesopulos, koji je pozdarvio sve učesnike i zahvalio se odzivu u velikom broju, koji je bio očekivan od momenta kada se saznalo da je Srbija domaćin. On je istakao da je gostoprimstvo i dobra organizacija Srbije poznata i da se svi uvek vrlo rado odazovu takmičenju u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

FOTO: Plivački Savez Srbije

– Zadovoljstvo je videti mlade plivače koji se posle pauze ponovo takmiče. Veliko je zadovoljstvo istaći da se u Beogradu postavilo čak 5 novih rekorda Komen kupa i još je veće zadovoljstvo što je jedan od tih rekorda upravo Srbija postavila. Smatramo da smo organizacijom ovog Komen kupa u Beogradu podigli standard Komena, a sve to ne bi bilo moguće bez podrške Ministarstva
omladine i sporta Republike Srbije – stakao je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije i član Biroa Komen konfederacijearstvu omladine i sporta, koje je finansijski pomoglo
održavanje ovog međunarodnog mitinga.

Ukupni pobednik ovog takmičenja je Italija, koja je prednjačila i u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj konkurenciji plivačice Turske se izborile za prvo mesto.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

STANKOVIĆ SAOPŠTIO UŽASNE VESTI, DELIJE U NEVERICI: Trener crveno-belih pred sutrašnji meč otkrio sa kakvim problemima se suočava! (VIDEO)

‘ŠTO SE NAS TIČE, NE MORA UOPŠTE DA GA ZOVE’: Iz Čukaričkog žestoko reagovali na izjave selektora – ‘Očigledno voli da gleda juče!’