0
Evrokup

Crvena Zvezda - Buducnost ABA Regionalna Liga 4.10.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ABALIGAŠI NE ZNAJU ZA PORAZ U EVROKUPU: Nakon Partizana i Cedevita Olimpije, slavila i Budućnost!

Objavljeno: 20.10.21 u 22:19

Dokaz koliko je naša liga kvalitetna.

Košarkaši podgoričke Budućnosti uspešno su startovali učešće u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi. Izabranici Aleksandra Džikića su savladali Ulm na gostovanju rezultatom 79:86, zabeleživši bitnu pobedu.

Najefikasniji u redovima crnogorskog šampiona bio je Džastin Kobs sa 18 poena, dok su ga pratili Vajli i Denis, sa 16, odnosno 15 poena. Što se tiče Ulma koji sa klupe predvodi Jaka Lakovič, Blosomgejm je upisao 17 poena, a nekadašnji igrač Budućnosti Fedor Žugić na terenu je proveo 12 minuta ubacivši jednu trojku iz četiri pokušaja.

Justin Cobbs Crvena Zvezda – Buducnost ABA Regionalna Liga 4.10.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Podsećamo, trijumfe su juče upisala i preostala dve ekipe iz ABA lige, Partizan i Cedevita Olimpija. Crno-beli su takođe na gostovanju u Nemačkoj, ali protiv ekipe Hamburga slavili sa 97:106, dok su Ljubljančani u Španiji pobedili Gran Kanariju rezultatom 77:79.

Evrokup od ove godine ima novi sistem takmičenja, gde je 20 ekipa podeljeno u dve grupe. Nakon 18 mečeva koje će odigrati svaki tim, sledi nokaut faza u koju prolati po 8 klubova iz obe grupe. Zanimljivo je da se ti susreti igraju samo na jednu pobedu, pa će veliku prednost imati dobro plasirani timovi u grupnoj fazi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter