0
Domaći fudbal

FOTO: YouTube screenshot

MILAN MANDARIĆ: ‘Svaki predsednik države od Miloševića me je zvao da pomognem! Ne vidim da je dolazak u Zvezdu izvodljiv, zna se ko se tamo pita’

Objavljeno: 19.10.21 u 10:19

Poznati biznismen je nedavno prodao klub iz Ljubljane. 

Milan Mandarić, srpski biznismen, govorio je o ulaganju u fudbalske klubove na Balkanu. Mandarić se u razgovoru za ‘Informer‘ dotako mnogobrojnih aktuelnih i zanimljivih tema.

-Nije prvi put da me neko pita da li bih došao u srpski fudbal, da uđem u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub da pomognem. Svaki predsednik države od Slobodana Miloševića naovamo zvao me je. Međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv da ulažem novac, ali imam protiv toga da ga bacam. Kad god sam ulazio u neki klub, gledao sam na to kao na investiciju koja će kasnije da mi se isplati, ali jako mi je važno bilo i da vidim sebe u tom klubu. Kako stvari funkcionišu, šta bi sve trebalo da uradim, kakvim ljudima da se okružim. Ne vidim da je to moguće recimo u Zvezdi, jer zna se ko se tamo pita – rekao je Mandarić i dodao:

– Mislim na navijače. Teško bih ja tu mogao da napravim razliku. Nije ni moje ni bilo kog vlasnika kluba da to rešava. To bi trebalo da reši država. Ali nije to slučaj samo u Srbiji. Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banjaluke. Nigde nisam hteo da odem. Pomagao sam, posebno osamdesetih godina. Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Međutim, kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao ni u jedan klub sa Balkana. Nema tu dobrih uslova za biznis.

Govorio je Mandarić i o Olimpiji, koju je nedavno prodao.

– Sam đavo me je nagovorio da toga dana pre šest godina svratim u Portorož da se vidim sa nekim prijateljima. I kroz priču mi kažu kako je Olimpija u lošem stanju, kako propada i zamole me da pomognem. I ja prihvatim. Planirao sam da ostanem tamo dve-tri godine. Međutim, kad sam hteo da je prodam, ozbiljni ljudi koji imaju novac nisu bili zainteresovani da je kupe, a oni koji ga nemaju samo su pričali, a nisu ništa konkretno radili. Nisam video kome bih je ostavio, a da se domaćinski odnosi prema klubu. Konačno se pojavila nemačka firma i već danas ili sutra trebalo bi da potpišemo ugovor o kupoprodaji – istakao je biznismen.

Milan je na klupu kluba iz prestonice Slovenije doveo Sava Miloševića. 

– Što se tiče Miloševića, Sava poznajem i poštujem kao fudbalsku legendu. Znao sam ga kao igrača, a manje kao trenera. On je dobar čovek, ali i jako tvrdoglav. U svojoj karijeri nisam imao slučaj da nemam komunikaciju sa trenerom, kao što je to bilo sa Savom. Nisam nikad pomislio da mu se mešam u posao, sastavljam tim i slično, to je njegova obaveza. Ipak, želeo sam da imam povratnu informaciju, da znam šta se dešava, kakvi su igrači i slično. Ja sam zapravo želeo da dovedem Roberta Prosinečkog za trenera i onda mi je jedan moj nećak, koji sarađuje sa menadžerom Nenadom Jestrovićem, rekao da je Savo pravo rešenje, da ume da izvadi tim iz problema. Poslušao sam ga i doveli su ga – rekao je Mandarić u razgovoru za Informer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter