2
Fudbal

FOTO: Ministarstvo finansija

LOKACIJA NACIONALNOG STADIONA JE POZNATA: Cena izgradnje iznosi 257 miliona evra, pogledajte kako će izgledati (FOTO)

Objavljeno: 19.10.21 u 10:50

Očekuje se da će 2025. godine reprezentacija prvi put nastupiti na novom stadionu. 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Urbanistički zavod Beograda u ponedeljak su javno prezentovali budući izgled. Nedavno je selektor nacionalnog tima Srbije, Dragan Stojković Piksi, najavio da bi izgradnja ‘Nacionalnog stadiona’ trebalo da bude završena 2025. godine.

Stadion će se zvati ‘Srbija‘, a kompletna izgradnja će koštati 257 miliona evra.

-Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA – istakao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda na prezentaciji.

Kako prenose ‘Večernje novosti‘, pored  stadiona biće  smeštena i fudbalska akademija, tržni centar, a verovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije. Do stadiona će ići i redovna linija Beogradskog voza.

0
0

2 Komentara

  1. U tu čemu je uračunato i 50M provizije braći Vučić i još 50M izvođaču radova, firmi Kop Sever.
    U ostalom, za 5 godina će se pričati kako su stadion platili zvezdasi, kupujući ciglicu po ciglicu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter