1
Evrokup

FOTO: KK Partizan

HAMBURG ‘ISTOPIO’ OGROMNU PREDNOST PARTIZANA: Stotka crno-belih na startu Evrokupa, imaće Žoc svašta da kaže svojim igračima!

Objavljeno: 19.10.21 u 21:43

Činjenica je da Partizan jedan od favorita za osvajanje Evrokupa.

Na samom startu takmičenja, izabranici Željka Obradovića savladali su Hamburg u Nemačkoj  rezultatom 106:97. Pobeda je mogla biti mnogo ubedljivija, s obzirom da je Partizan poslednju četvrtinu izgubio sa čak 13 razlike U prvoj četvrtini viđena je prilično izjednačena igra, crno-beli su se ‘odlepili’ par puta, ali domaći su napravili dve serije od 7:0 i tako na kraju deonice zaostajali samo četiri poena.

Partizan je u drugoj četvrtini pokazao kvalitet koji poseduje, Panter, Mur i Madar su ‘proradili’ pa je prednost konstantno rasla. Crno-beli su na pauzu otišli sa vođstvom – 61:40.

U jednom trenutku u trećoj četvrtini crno-beli su imali vođstvo od 30 razlike, ali domaćini su uspeli da unesu neizvesnost u finišu utakmice. Na manje od dva minuta do kraja meča, vođstvo crno-belih je bilo jednocifreno, ali veće drame nije bilo.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Panter sa 26 poena, pratio ga je Dalas Mursa 17, Jam Madar je ubacio 13 poena. Isto toliko poena postigao je Alen Smailagić, dok je Nemanja Dangubić dodao 10 poena.

Podsetimo, od ove sezone, Evrokup je promenio sistem takmičenja, pa su timovi podeljeni u dve grupe, „A“ i „B“, te nakon prve faze od 18 utakmica, sledi nokaut faza – osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale i to u veoma neobičnom formatu jer će se igrati po jedna utakmica. Tim koji je bio bolje rangiran u grupnoj fazi dobiće prednost domaćeg terena.

Crno-beli su odlično otvorili sezonu, nakon četiri kola u ABA ligi izabranici Željka Obradovića ne znaju za poraz.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter