0
Domaći fudbal

BELGRADE, SERBIA - NOVEMBER - 06: Juan Foyth of Tottenham Hotspur (L) in action against Rajiv van La Parra (R) of Crvena Zvezda during the UEFA Champions League group B match between Crvena Zvezda and Tottenham Hotspur at Rajko Mitic Stadium on November 6, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

AKTUELNOM ŠAMPIONU SRBIJE PRETILA ZABRANA REGISTROVANJA IGRAČA: Holanđanin dobio Zvezdu na FIFA sudu!

Objavljeno: 19.10.21 u 08:47

Druga rata je isplaćena!

Radživ Van La Para je na stadion ‘Rajko Mitić‘ stigao veliko pojačanje. Nije Holanđanin uspeo da opravda taj epitet i brzo je napustio prestonicu Srbije. Van La Para je sporazumno raskinuo ugovor sa aktuelnim šampionom Srbije i napustio je klub u martu 2020. godine.

Ipak, to nije kraj priče između kluba i brznogog ofanzivca. Kako piše dnevni list ‘Danas‘, Radživ je najpre tužio, a zatim i dobio Zvezdu na FIFA sudu u maju ove godine. Crvena zvezda je imala rok od 45 dana, da fudbaleru iz Holandije isplati dug od 270.000 evra i pet odsto kamate. U slučaju da crveno-beli nisu ispunili ovu obavezu, klub bi dobio zabranu registrovanja novih igrača u tri naredna prelazna roka.

U trenutku rastanaka, klub se dogovorio sa sa Van La Parom i bio je u obavezi da mu isplati dugovanja u dve rate. Prva je uredno isplaćena, a Radživ je drugo dobio tek nakon spora na sudu.

Zvezda je navodno pokušala da se dogovori sa fudbalerom oko smanjenja duga, a razlog je teška finansijska situacija prouzrokovana COVID-19 virusom. Van La Para to nije želeo, pa je odlučio da tuži klub u želji da mu crveno-beli isplate i pet odsto kamate.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter