Zeljko Zelimir Obradovic Zoran Savic Partizan KK trening 17.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
in , ,

ZORAN SAVIĆ OTKRIO DO SADA NEPOZNATE DETALJE: Željko je izgubio 10 miliona zbog dolaska u Partizan – njegovi treninzi su seminari!

Dolazak stvarno nije bio realan, ali…

Sportski direktor Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Zoran Savić, pričao je o dolasku Željka Obradovića u Partizan. Pojedini navijači i košarkaški znalci još uvek ne mogu da veruju da se to zapravo desilo i da se najtrofejniji evropski trener vratio u klub koji voli posle 30 godina.

Njegova neka ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav. Malo je onih koji mogu i da poveruju kako je neko spreman da izgubi 10 miliona evra samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima energiju koja je neverovatna. I zrači nečim posebnim. Volim da pogledam svaki njegov trening, svu su mali trenerski seminari, počeo je Savić i dodao:

Zoran Savic
Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 09.10.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Odlukom da dođe u Partizan pokazao je spremnost da se spusti na jedan nivo koji nije njegov što, priznaćete nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja plejmejkera u istoriji evropske košarke. Dakle, DIjamantidisa, Spanulisa i Jasikivičijusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost, odlučan je u nameri da napravimo najmlađi tim u Evrokupu. Prosek naše ekipe je 23 godine i malo više. On je to prihvatio i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panatinaikos, a ne Partizan. To je ono što je fenomenalno.

Ipak i Savićev povratak u Srbiju, iznenadio je mnoge. Sportski direktor crno-belih otkrio je kako je do toga došlo, kao i da je veliku ulogu imala i njegova supruga.

To zaista nije bilo očekivano. Sve se izdešavalo u bukvalno sedam dana. Nisam nikada imao ideju da se vratim na naše prostore, više od 30 godina proveo sam u inostranstvu. Razgovarao sam sa suprugom koja mi je rekla kako misli da ja to što mi se nudi zapravo više volim od onog što radim, da mi to više odgovara od uloge menadžera. Razmišljao sam dva dana, poznavao sam situaciju u Partizanu, pričao sam sa Šćepanovićem koji je bio u klubu. Rekao sam sebi ok, imaš brend, što je u celoj priči najbitnija stvar. Nemaš ekipu, nemaš rezultat, ali imaš brend zbog koga vredi da se ulaže i dolazi u Beograd, istakao je Savić za Ekspress sport.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

KANGA PRIČAO O OPTUŽBAMA SA KOJIMA SE SUOČAVAO: Otkrio je da li bi prešao u Partizan i za koliko!

BLOG NIKOLE ŠKUNDRIĆA: Najsrećniji je onaj čovek koji je učinio osobu koju voli srećnom! Nazvao bih se dečijim prijateljem!