0
Fudbal

Frank Castaneda Crvena Zvezda - Serif, Sheriff Champions League Qualification 3.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŠERIF VERUJE DA MOŽE DO OSMINE FINALA: „Na San Siro idemo po pobedu“!

Objavljeno: 18.10.21 u 19:35

Kapiten fudbalera Šerifa Frank Kastanjeda izjavio je da je moguće da se njegova ekipa plasira u osminu finala Lige šampiona.

Kao najveću vrednost moldavskog tima istakao je timski duh.

Šerif je lider Grupe D Lige šampiona sa šest bodova, pošto je pobedio Šahtjor sa 2:0, a potom i Real Madrid sa 2:1 na stadionu „Santjago Bernabeu“.

„Pobeda na ‘Bernabeuu’ je najveće dostignuće u mojoj karijeri“, rekao je 27-godišnji napadač za Frans Pres čiji će tim sutra gostovati milanskom Interu u trećem kolu Lige šampiona.

„Naš protivnik je imao nekoliko prilika, ali smo pobedili. Napuštajući stadion, u autobusu, rekao sam sebi da je ono što smo upravo postigli ogromno“,dodao je on.

Upitan šta je ključ uspeha moldavskog tima, Kastanjeda je istakao „dobro razumevanje“ između igrača.

„To se dešavalo mnogo puta u istoriji – mali tim, kada ga čine igrači koji su veoma složni, kada u svlačionici vlada pravi timski duh, mogu da da mu se dogode velike stvari. To je ono što se upravo nama dešava„, rekao je Kastanjeda.

Naredni cilj Šerifa je Inter.

„Moramo verovati u sebe, u svoj rad, da nastavimo sa istom poniznišću. Znamo da smo i dalje Šerif, mali klub u ovom velikom takmičenju, ali smo gladni, želimo da pokažemo sav svoj potencijal“, rekao je Kastanjeda.

„Na taj način ćemo i otići na San Siro, da pokažemo da možemo da pobedimo, da možemo da odigramo sjajne utakmice. To je fudbal, sve može da se dogodi“,rekao je Kolumbijac.

Dalje od San Sira, Kastanjeda veruje da Šerif može i do nokaut faze Lige šampiona.

„Mislimo da je to moguće. Zavisi od nas, moramo da odigramo dobre utakmice, da pokušamo da prikupimo što više bodova. Ali ne smemo zaboraviti da igramo protiv velikih timova, koji nam mogu nauditi u bilo kom trenutku i zato moramo da ostanemo veoma koncentrisani“, zaključio je Kastanjeda.

Utakmica između Intera i Šerifa igra se sutra od 21.00.

Inter posle dva odigrana kola ima jedan bod, kao i Šahtjor, dok je Real drugi na tabeli Grupe D sa tri boda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter