0
Evropske lige

Dusan Vlahovic. (Photo by Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

MATIJA ARAMU OBRADOVAO DOMAĆE NAVIJAČE: Fudbaleri Venecije bolji od Vlahovića i ekipe!

Objavljeno: 18.10.21 u 22:45

Iznenađenje na stadionu ‘Pjerluiđi Penco’!

Ekipa Venecije je odličnim partijama prethodne sezone u Seriji B, izborila plasman u elitni rang. Izabranici trenera Zanetija su u 8. kolu najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Italiji stigli do drugog trijumfa ove sezone. Venecija je na stadionu ‘Pjerluiđi Penco‘  minimalnim rezultatom savladala Fiorentinu.

Gosti iz Firence nisu uspeli da opravdaju epitet favorita. Fiorentina je kontrolisala posed lopte, ali to nije bilo dovoljno ni za bod. Uputili su gosti i više udaraca ka golu rivala, a nedostajala je realizacija.

Domaćin je iskoristio jednu priliku, a to je bilo sasvim dovoljno za osvajanje celog plena. Tomas Henri je na vrhunski način uposlio svog napadača, a Matija Aramu je postigao drugi pogodak u ovosezonskom takmičenju. Igrao se 36. minut kada je nekadašnji golgeter Torina poslao loptu iza leđa golmana gostujućeg tima.

Fiorentina je pokušavala da dođe do izjednačenja sve dok arbitar Masimi nije označio kraj utakmice, ali domaći su bili odlično organizovani u defanzivnoj liniji.

Veneciji je posao olakšao ofanzivac Fiorentine, Rikardo Sotil. Bivši napadač Kaljarija je dobio dva žuta kartona u periodu od 69. do 77. minuta, pa je utakmicu završio ranije u odnosu na ostatak ekipe.

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović je odigrao svih 90 minuta u dresu gostujućeg tima.

Nakon osam odigranih mečeva, Venecija zauzima 15. poziciju. Fiorentina je propustila priliku da se vrati na neku od pozicija koje vode u Evrope, pa se u ovom trenutku nalaze na 9. mestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter