0
Evropske lige

FOTO: Unsplash/ edoardo-busti

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA U PREMIJER LIGI JE HOMOSEKSUALAC I NIJE MU LAKO: Plaši se da to prizna – „Ako se sazna biću razapet!“

Objavljeno: 18.10.21 u 12:38

Želi da bude otvoren prema ljudima.

Britanski list San danas je objavio članak o zvezdi Premijer lige koja navodi da je homoseksualac. Fudbaler još uvek ne želi da otkrije svoj identitet, jer je u strahu od reakcija okoline ako se sve ovo sazna.

Godina je 2021. i trebalo bi da budem slobodan i svima kažem ko sam, ali postoje neki navijači koji su i dalje u 80-im godinama. Želim da budem otvoren prema ljudima, jer to sam ja i ponosan sam, ali je istina da ću biti razapet, počeo je fudbaler i dodao:

Kada igram, osećam da igrači mogu da pogode da sam gej i da mi sude zbog toga. Zapitam se da li mogu to da osete zbog odeće koju nosim. To je psihički uticalo na mene i osećaj je strašan.

U nastavku intervjua gore pomenuti fudbaler otkriva da je razgovarao sa Amalom Fašanu, rođakom nekadašnjeg igrača Noriča Džastina Fašanua. Džastin je 1990. godine priznao da je homoseksualac, a 8 godina nakon toga odlučio je da izvrši samoubistvo. Njegova rođaka Amala odlučila je da osnuje dobrotvnornu organizaciju koja se bori protiv homofobije i rasizma u sportu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter