0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

BETIS POGOTKOM U FINIŠU OSTVARIO NOVI TRIJUMF: Plavo-bele očekuje žestoka borba za opstanak!

Objavljeno: 18.10.21 u 21:18

Domaćin je pružio snažan otpor favorizovanom rivalu!

U nacionalnom prvenstvu Španije nema mnogo prostora za odmor. U okviru 9. kola LaLige, Alaves je na svom stadionu ugostio ekipu Betisa. Gostima iz Sevilje je uoči utakmica pripala uloga favorita, koju su uspeli da opravdaju na teži način od očekivanog. Utakmica je završena minimalnim trijumfom izbaranika legendarnog Manuela Pelegrinija (0:1). 

Današnji domaćin igra veoma loše od starta sezone. Ekipa Alavesa je do sada osvojila samo tri boda, pobedom protiv Atletiko Madrida u 7. kolu. Betis se trenutno nalazi na osmoj poziciji, sa 15  osvojenih bodova.

Posed lopte je tokom cele utakmice bio na strani gostujućeg tima. Betis je dominirao u polju, ali domaći su bili vrlo disciplinovani u defanzivnoj liniji.

Uputili su gosti 19 udaraca ka golu Alavesa, a plavo-beli su uzvratili u 14 navrata.

Gosti su ozbiljno pretili u 57. minutu. Nakon odlično izvedenog kornera, loptu je glavom zahvatio Bartra, ali je iskusni defanzivac promašio gol. Sedam minuta kasnije u odličnoj šansi se našao Serhio Kanales. Španac je na adekvatan način prihvatio loptu, ali je šutirao pored stative. Nabil Fekir je u nekoliko navrata pravio probleme odbrani domaće ekipe.

Alaves je najozbiljnije zapretio u 39. minutu. Fenomenalnu priliku je propustio Fakundo Pelistri.

Jedini pogodak na utakmici viđen je u 89. minutu. Nekadašni golgeter Espanjola, Borha Iglesias, zatresao je mrežu koju je čuvao iskusni Fernando Pašeko.

Alaves će u narednom kolu pokušati da dođe do neophodnih bodova. Plavo-beli će odmeriti snage sa Kadizom, na gostujućem terenu. Taj duel je na programu 23. oktobra.

Tim iz Sevilje najpre nastupa u grupnoj fazi Lige Evrope. Izabranici Manuela Pelegrinija u četvrtak dočekuju Bajer Leverkuzen, a tri dana kasanije u okviru 10. kola LaLige na istom mestu igraju protiv Rajo Valjekana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter