0
Košarka

FOTO: Screenshot

SRBIJA JE BASKET SILA: Dugošija i Bulut našoj zemlji doneli novo vredno odličje!

Objavljeno: 17.10.21 u 11:23

Basket tim Srbije osvojio je titulu na ‘Red Bull Half Court’ koji se igrao ovih dana u Rimu.

Tim u sastavu Marko Dugošija, Dušan Domović Bulut, Marko Milaković i Dušan Samardžić je u finalu savladao selekciju Rusije sa 10:9.

Ključni poen za novo odličje za srpski basket postigao je Bulut, a u pitanju je bio šut za dva poena. Ovaj basketaš je nastavio sa osvjanjem odličja, nakon Olimpijskih igara i sjajnih partija u ‘Big 3’, baš kao i Marko Dugošija koji u bogatoj kolekciji ima titulu svetskog klupskog prvaka.

Inače, srpski basketaši su na startu turnira u grupnoj fazi odigrali četiri utakmice, a poraženi su samo jednom, što im je donelo plasman u nokaut fazu. U grupi je prvo pao Japan (17:13), pa domaćin Italija (11:10), dok je jedino Nemačka bila bolja od našeg tima (12:10).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Dugosija (@dugi_5)

Za kraj grupne faze koja je odigrana u petak, Srbija je pobedila Tursku sa 12:9 i potvrdila plasman u četvrtfinale. Tamo je pala Velika Brtianija (17:6). U polufinalu, Srbija je bila ubedljiva protiv Švajcarske (17:5), dok je u drugom polufinalu, Rusija je pobedila Špance sa 15:14. U velikom finalu, Srbija je opravdala ulogu favorita.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter