2
AdmiralBet ABA Liga

Zeljko Obradovic Partizan - EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

KOŠARKAŠI POTRES U SRBIJI: Američka zvezda i treći NBA pik na korak od dolaska u Partizan

Objavljeno: 17.10.21 u 08:17

Poznati centar je u pregovorima sa Partizanom javljaju domaći mediji.

Crno-beli i Željko Obradović već dugo tragaju za rešenjem na poziciji pet, a Džalil Okafor bi bio ogromno pojačanje.

Mladi centar bi bio odlično pojačanje za Obradovićev tim kao neko ko je u najboljim košarkaškim danima spreman da napusti NBA i dođe u evropsku košarku.

Na to je uticao i razvoj situacije u SAD. Raskinuo je Džalil Okafor ugovor sa Detroitom, nije potom našao zajednički jezik sa Atlanta Hoksima i mogao bi da se okuša u Evropi.

Reč je o momku rođenom 1995. godine, 2015. je bio treći pik na NBA draftu izabran od strane Filadelfije i imao je odličnu prvu sezonu, bio je čak član ruki petorke.

Međutim, prva NBA godina mu je ujedno bila i najbolja. Usledile su povrede, odlazak u Bruklin gde nije imao prostora, malo više ga je imao u Nju Orleansu, a nikako u Detroitu, te odlazak iz SAD i ne bi bio toliko čudna odluka za 25-godišnjaka.

Džalil Okafor je dalji rođak čuvenog NBA košarkaša Emeke Okafora, a u Partizanu bi bio saigrač sa Radetom Zagorcem protiv kog je 2013. igrao finale juniorskog Svetskog prvenstva koje je pripalo Sjedinjenim Američkim Državama. Sem Okafora, za SAD su tada igrali Najdžel Vilijams-Gos, Aron Gordon, Markus Smart… A u srpskom timu Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov i drugi.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter