0
Domaći fudbal

Super liga Srbije, Kolubara - Crvena Zvezda Superliga 16.10.2021. Lazarevac Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

UBEDLJIV TRIJUMF AKTUELNOG ŠAMPIONA: Zvezda bez milosti prema rivalu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.21 u 17:54

Poluvreme iz snova za crveno-bele!

Fudbaleri Kolubare su u Lazarevcu ugostili Crvenu zvezdu. Utakmica 13. kola Superlige Srbije je
završena ubedljivim trijumfom ekipe iz Beograda. Zvezda je od samog starta meča dominirala na terenu i utakmica je završena rezultatom 1:7.

Blistali su izabranici Dejana Stankovića tokom prvih 45 minuta igre. Ekipa sa stadiona ‘Rajko Mitić’ je postigla čak šest pogodaka u prvom poluvremenu, a crveno-beli su u tom periodu propustili priliku da realizuju kazneni udarac.

Super liga Srbije, Kolubara – Crvena Zvezda Superliga 16.10.2021. Lazarevac Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šef stručnog štaba gostujuće ekipe je u nastavku odlučio da pruži šansu mlađim fudbalerima i odmori startere pred nove izazove koji očekuju njegovu ekipu. Priliku su u nastavku dobili Veljko Nikolić, Radovan Pankov, Njegoš Petrović, Marko Lazetić, a nešto kasnije i Aleksa Vukanović. Utakmicu su ranije u odnosu na ostatak ekipe završili Milan Pavkov, Mirko Ivanić, Mohamed El Fardu Ben, Aleksandar Dragović i Gelor Kanga. Zvezda je rutinski odradila posao u nastavku meča.

Crveno-beli su tokom bogate istorije beležili sjajne rezultate i ubedljive pobede, a ova današnja se može uvrstiti u jednu od njih. U nacionalnom šampionatu najubedljivije pobede crveno-beli  zabeleželili su protiv Slobode iz Tuzle, Vardara i Napretka rezulatatom 9:1. Sledeća najubedlivija pobeda bila je protiv ekipe 14. Oktobar 1946. godine rezultatom 8:0, a isti uspeh je potom ponovljen protiv Čukaričkog i Rada. 

Zvezda je danas do prvog pogotka stigla u ranoj fazi utakmice. Reprezentativac Austrije, Aleksandar Dragović, postigao je vrlo atraktivan pogodak u 9. minutu meča. ! Golman Stanivuković nije imao rešenje za sjajan volej udarac iskusnog defanzivca.

El Fardu Ben je duplirao prednost Zvezde pogotkom u 16. minutu. Ofanzivac je na rutinski način završio odličnu akciju gostujućeg tima.

Domaći nisu imali rešenje za sjajnu igru crveno-belih. Ekipa sa stadiona ‘Rajko Mitić’ je od samog starta utakmice dominirala u polju.

Mirko Ivanić je napravio sjajan solo prodor i lopta je nakon njegovog udarca završila iza leđa čuvara mreže Kolubare u 19. minutu.

Blistali su gosti na terenu, a izabranici Dejana Đurđevića nisu pronašli način da smire tempo igre i tako neutrališu dominaciju Zvezde. Posed lopte je bio ubedljivo na strani gostujućeg tima.

Morao je Stanivuković ponovo da vadi loptu iz mreže, samo pet minuta kasnije. Milan Pavkov je iskoristio grešku golmana i upisao se u listu strelaca.

Gelor Kanga je sredinom prvog poluvremena (29. minut)  imao priliku da se upiše u strelce. Filipo Falko je oboren u kaznenom prostoru i arbitar Jovanović je pokazao rukom na belu tačku. Gabonac je preuzeo odgovornost, ali je šutirao pored stative.

Mirko Ivanić je postigao drugi pogodak u 36. minutu. Uigrana akcija crveno-belih i rutinska završnica nekadašnjeg fudbalera Vojvodine.

Fenomelanu igru u prvom delu igre, pogotkom je krunisao Milan Pavkov u 44. minutu. Lopta se odbila do golgetera, a bivši napadač Radničkog iz Niša se po drugi put upisao u strelce.

Igrao se 86. minut kada je iskusni Bogdan Mladenović uspeo da ublaži poraz domaćih. U  ulozi asistenta našao se Đurađ Dobrijević.

Malo je nedostajalo da se već u narednom napadu mladi Lazetić upiše u strelce. Izdanak omladinske škole crveno-belih, lobavao je golamana Stanivukovića, ali je lopta prošla malo pored stative.

Nije dugo čekao Lazetić na prvi pogodak! Marko je u u 88. minutu zatresao mrežu Kolubare!

Crvena zvezdu već u četvrtak očekuje teško gostovanje u Danskoj. Ekipa Dejana Stankovića će odmeriti snage sa Mitjilendom u okviru 3. kola grupne faze Lige Evrope. Zvezda će u narednom kolu Superlige ugostiti Radnički iz Niša. 

Izabranike Dejana Đurđevića narednog vikenda očekuje gostovanje u Lučanima, susret sa ekipom Mladosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter