Svetislav Pesic, KS, Kosarkaski Savez Srbije, promocija, Septembar 26. 2021., Beograd, Srbija 29.9.2021. foto: Pedja Milosavljevic
in ,

PEŠIĆ ODGOVORIO SVIM KRITIČARIMA: ‘Zašto ste nam doveli dedu, zar nemamo mlađeg?’

Iskusni stručnjak osvrnuo se na kritike.

Od zvanične objave da je novi selektor Srbije Svetislav Pešić, bilo je onih koju su kritikovali ovakav potez KSS, pre svega zbog njegovih godina. Najglasiniji je bio nekadašnji reprezentativac Duško Savanović, ali, legendarni trener ne mari previše za takve reakcije.

Čak je i sam to pitanje postavio čelnicima KSS.

– Sigurno ima onih koji se pitaju: „Zašto ste nam doveli dedu, zar nemamo mlađeg?“. I ja kažem isto. Prvo što sam pitao Sašu bilo je imamo li nekog mlađeg, pa ću ja da mu pomažem. Saša je rekao: „Dosta mi je tih mladih, ja hoću tebe, a ti onda pravi mlade.“ Kad sam završio sa juniorskom generacijom iz Bormija 1987, logično je bilo da postanem savezni selektor. Time bi se nastavio kontinuitet: od Nikolića na Žeravicu, pa onda Novosel. Kod mene je to prekinuto. Tada se govorilo da sam suviše mlad, sada da sam suviše star. Meni to apsolutno ne smeta, rezultati su uvek merilo, rekao je Pešić u intervjuu za ‘Novosti‘.

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite
  1. Pa bili ste doveli prepotentnog Kokoskova koji je licio na sve samo ne na kosarkaskog strucnjakaabio je mnogo mladji.Nije stvar u godinama nego u ljubasvi i srcu za kosarku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MAJSTORIJA NA DELU: Mitrović bombom doneo Fulamu vođstvo i pokazao golgetersku klasu! (VIDEO)

FMP ŽELI NOVI TRIJUMF POSLE IZNENAĐENJA: Nakon trijumfa nad Cedevita Olimpijom, Panteri napadaju Mornar – ‘Cilj je jasan!’