0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NOVI IZAZOV ZA ZVEZDU: Četvrta utakmica za samo sedam dana!

Objavljeno: 16.10.21 u 17:18

Težak raspored za crveno-bele!

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Cedevita Olimpiju u utakmici 4. kola ABA lige. Meč je na programu u nedelju od 21 sat u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ i predstavljaće završetak izuzetno teške, naporne i zahtevne serije i nedelje za crveno-bele koja je počela još utakmicom u Tel Avivu, nastavila se putovanjem u Laktaše i dvema utakmicama Evrolige sa Žalgirisom i CSKA u Moskvi.

Crveno-beli su odigrali još jednu izvanrednu utakmicu u Moskvi, ali u zbog skraćene rotacije ostali bez snage i završnog udarca u meču sa ‘armejcima’.

Dodatni problem predstavlja i činjenica da će ekipa stići u Beograd tek u subotu uveče, što znači da će za pripremu važnog meča sa jednim od kandidata za najviši plasman u regionalnom takmičenju imati praktično samo 24 časa i jedan trening!

Ekipa Cedevita Olimpije je nakon utakmice u ponedeljak sa FMP-om imala pet dana da se mirno priprema za peti meč dve ekipe u istoriji ovog takmičenja (od kada je formiran novi klub u Ljubljani). Prethodna dva duela dva tima su odigrana polovinom aprila u razmaku od samo 4 dana zbog problema sa COVID-19 virusom i rasporedom, a u prvoj beogradskoj utakmici crveno-beli su slavili u dramatičnoj završnici 82:81.

Pred ovaj meč u kome ponovo neće moći da računa na kompletan sastav, ali i da rasporedi snage momaka koji su izneli ogroman napor i trud u prethodnih 8 dana, trener Dejan Radonjić osvrnuo se još jednom na utakmicu sa CSKA.

-Nakon utakmice sa Žalgirisom, došao je CSKA i to posle 1 dana pauze koji je delimično potrošen u putu igrali smo meč sa jednim od favorita za osvajanje Evrolige. Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je i dobrih stvari, bilo je i onih koje smo svakako mogli bolje da uradimo… Današnji dan ponovo provodimo u putu i razmišljamo o narednom protivniku a to je ekipa Cedevita Olimpije – rekao je trener crveno-belih i nastavio:

-To će nam biti sedmi meč u 17 dana i Cedevita Olimpija…U ovom ritmu u kome nam je to i četvrti meč za samo 7 dana biće potrebno da odigramo sa dovoljno energije. Ono što je jako važno u tim okolnostima je i koncentracija jer nas čeka meč sa ekipom koja je imala skoro punih 7 dana da se pripremi za ovu utakmicu. Iskusni su, kvalitetni i zaista neće biti lako, ali uz podršku navijača koje ovom prilikom pozivam da dođu i pomognu nam, tako što će nam dati dodatnu snagu, verujem da možemo da odigramo dobar meč i dođemo do bodova – istakao je Radonjić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter