0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP

FMP ŽELI NOVI TRIJUMF POSLE IZNENAĐENJA: Nakon trijumfa nad Cedevita Olimpijom, Panteri napadaju Mornar – ‘Cilj je jasan!’

Objavljeno: 16.10.21 u 14:57

Košarkaši FMP-a nastavljaju takmičenje u ABA ligi.

Popularni Panteri napravili su veliki podvig u prošlom kolu i savladali apsolutnog favorita za Cedevita Olimpiju i to u Ljubljani.

Energija mladog tima bila je neverovatna, a to je stvar na kojoj će trener Nenad Stefanović insistirati i ubuduće. Već koliko u nedelju od 19 časova u ‘FMP Arenu’ stiže još jedan pretendent za visok plasman Mornar iz Bara. Zadatak za FMP će biti u toliko veći jer Mornar nije imao početak sezone kakav je priželjkivao. Barani su nakon tri odigrana kola bez pobede i nema sumnje da će dati sve od sebe da dođu do prvog trijumfa i poprave saldo na tabeli.

Ipak, FMP ima svoje ambicije. Nimalo slučajno jer se one temelje na velikim pobedama i skoru 2-1 uprkos paklenom rasporedu koji je donosio mečeve protiv Budućnosti i Cedevite Olimpije u gostima, kao i protiv Igokee u Železniku. Razloga za optimizam ima, ali svestan je trener Nenad Stefanović da će FMP igrati protiv izrazito kvalitetne ekipe i da je ponovo potrebno da njegovi izabranici ponovo istrče na parket sa istom energijom i potpuno fokusirani:

– Posle jedne izuzetno teške i naporne utakmice u Ljubljani gde smo ostvarili veliku pobedu, očekuje nas još jedna zahtevna utakmica. Ovog puta igramo na domaćem terenu, sa jednim timom čiji je kvalitet značajno veći od onoga što govori stanje na tabeli. To više govori o tome koliko je liga jaka i koliko svako svakoga može da pobedi. Mornar je atletski dobar tim koji puno trči, uzima puno šuteva za tri poena i pogađa ih u visokom procentu. Nadam se da će biti dobra utakmica, nadam se i pred punijom halom nego što je to bio slučaj protiv Igokee jer mislim da su momci to svojim zalaganjem i rezultatima zaslužili. Na nama je da energetski budemo na, sada već za nas uobičajnom nivou, a da probamo da ispunimo defanzivne i ofanzivne zadatke. Nadamo se da će to biti dovoljno za povoljan rezultat za nas, istakao je Nenad Stefanović.

Prvotimac FMP-a Geret Nevels je odigrao sjajno u Ljubljani i bio jedan od heroja velike pobede. Bek FMP-a je govorio šta je neophodno da saigrači i on urade da bi nastavili seriju dobrih partija:

– Mornar će po svaku cenu pokušati da protiv nas ostvari prvu pobedu u sezoni i verujem da će igrati veoma čvrsto. Najgora stvar koju mi možemo da uradimo je da izađemo na teren sa nedovoljnim respektom prema našem rivalu. Ne smemo da dozvolimo da se opustimo i da se zadovoljimo pobedama koje smo do sada ostvarili. Moramo da ostanemo fokusirani, igramo na način na koji smo do sada igrali i da probamo da upišemo novu pobedu, rekao je Nevels.

Utakmica se igra u Areni FMP-a , u nedelju sa pocetkom od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter