6
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Zeljko Obradovic Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘UZ DUŽNO POŠTOVANJE ZVEZDI, ALI PARTIZAN JE PARTIZAN’: Kakva uvertira pred večerašnji ‘klasik’, pogledajte kako Hrvati najavljuju ovu utakmicu!

Objavljeno: 15.10.21 u 14:20

Cibona će večeras od 19 časova dočekati ekipu Partizana u okviru 4. kola ABA lige.

U dosadašnjem delu prvestva, jedino ove dve ekipe nemaju nijedan poraz, tako da nas svakako očekuje jedan spektakl. Atmosfera pred večerašnji ‘klasik’ podseća na nekadašnju, iz vremena bivše Jugoslavije, ili još bolje, iz 2010. kada je Kecman postigao čuvenu trojku kojom je Partizanu doneo titulu.

Zagrebačke ‘Sportske novosti’ tu trojku opisuju kao ‘nož u srce’ Ciboni, a na temu višedecenijskog rivalstva dva kluba nemaju nikakvu dilemu:

Uz dužno poštovanje Crvenoj zvezdi i Budućnosti, koji u poslednjih pet godina dominiraju ABA ligom, kad se gleda unazad kompletne dve decenije, najveće regionalno rivalstvo još uvek je ono Cibone i Partizana, koji su se dvaput susretali u finalima, po jednom u četvrtfinalu i polufinalu, dok su u modernoj istoriji – nakon raspada nekadašnje države – međusobno odigrali čak 50 utakmica, 10 u Evroligi i 40 u ABA ligi“, navodi se na početku njihovog opširnog teksta u kome se poseban akcenat stavlja na evroligaške duele Cibone i Partizana u kojima Zagrepčani imaju boji skor, 7-3 u pobedama.

Trener Cibone, Vladimir Jovanović veruje da će biti dobra utakmica.

– Sigurno da je Partizan veliki protivnik i da će ovo biti dobra utakmica, mi smo jedine neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu natjecanja što utakmici dodaje još jednu posebnu draž. Svjesni smo njihove kvalitete i snage, znamo da su oni ekipa koja je složena za najviše ciljeve. Mi smo radili kao i do sada maksimalno koliko znamo i možemo i odigrati ćemo hrabro i jako da pokažemo sav talent i kvalitetu koju imamo i nadamo se da ćemo nakon utakmice biti zadovoljni.

0
0

6 Komentara

  1. Pa klasik je bio u zadnjih par godina…..trtili smo vas kad god smo hteli……a i opet možemo…..videćeš sam istorijo od trenera,nemaš kintu kao u Feneru a ni tamo nisi ništa posebno napravio a imao si sve pare ovog sveta……..Imaginacijo……shvati da te pregazilo vreme

    0
    0
    Odgovori
  2. Pomenuli su hrvati i ukupan skor u pobedama koji je ubedljivo na strani Partizana. Vi se opet pravite cz – železnik – IDEA

    0
    0
    Odgovori
    • Zar je bitno Moze Partizan i da bude gradski rival Ciboni,a ko ste vi????zvezda,fmp,diva???Ko ste vi????Vi ste nekada bili krcunova zvezda,krvnika osnivača!!!!Sada ni sami ne znate ko ste!!!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Zar je bitno Moze Partizan i da bude gradski rival Ciboni,a ko ste vi????zvezda,fmp,diva???Ko ste vi????Vi ste nekada bili krcunova zvezda,krvnika osnivača!!!!Sada ni sami ne znate ko ste!!!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter